·495 syf.····Okunma: 20 Aralık 2024 07:26 Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek / Ayfer Tunç
Merhaba güzel arkadaşlarım benim,
Bugün uzun zamandır kalemini merak ettiğim ama bir türlü okumaya cesaret edemediğim bir yazarın kitabıyla buradayım.
Sevgili Ayfer Tunç'un " Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek" isimli kitabını sesli kitap olarak dinledim ben. Ama kitabını alsaymışım da büyük bir keyifle okurmuşum. :)
Kitapta her ne kadar 70'li yıllara ağırlık verilse de 80'li yıllarda doğmuş biri olarak birçok şey bana da yabancı değildi.
Oynanılan oyunlar, yerli malı haftası, beslenme çantası hassasiyeti, siyah önlük, dantel yakalık, kolonya ikramları, gidilen misafirlikler... ve daha birçok şey…
Maziyi özleyenler için inanılmaz güzel bir yolculuk yaptırıyor kitap.
Alıp okumanızı ya da benim gibi sesli dinleme imkanı olanlara dinlemelerini tavsiye ederim.
"... şimdiki çocuklar çok yalnız."
"Büyümüş olmak mıydı içimi burkan, yoksa o tuhaf masumiyet miydi, bilmiyorum. "
"Yanan iki lambadan birinin söndürüldüğü, kurşun kalemlerin bir arpa boyu kalana kadar kullanıldığı yıllar…"
"Uzak aşkların yıllarıydı. Aşık olunan kişi seviyor mu, sevmiyor mu, çok merak edilirdi."
"Öyle derine işleyen bir şeydi ki okul numarası, insan ilkokul numarasını hiç unutmaz, unutamazdı."
"O yıllarda aileyi aile yapan, biraz da çekilmiş fotoğraflardı."
"Birçok kadın hayatlarının tek çiçeğini istenirken aldılar, onları da doya doya koklayamadan misafir odasındaki vazoya koymak zorunda kaldılar."
Sevgiyle kalın…