İnsanlar Hayvanlar ve Çocuklar
2024 147. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2024 15:50
Her yaş grubunun okuyacağı naif bir eser okuyup bitirdim. Bu eserde bulunan bulgulardan önce bu eserini yazarımız kan kanserine yenik düşen Gülşah 'a ve gözlerini talihsiz açan tüm çocuklara adamış olması daha da kıymetlendirmiş. Bende bir ebeveyn olarak çocuklarımızı korumak için işi biraz abartıyor olabiliriz aslında daha da abartıyor olabiliriz lakin bu onları korumak, kollamak dışına çıkıyor ki çocukları birey olduğunu görememeye kadar gidiyor . Onlara her istediğini alıp , yapmaktan geri kalmıyoruz aslında ama onların cesaretlerini, yeteneklerini , duygularını kaybetmesini sağlıyor da olabiliriz . Gülşah bizlere büyük bir ders veriyor aslında hem dersimizi alıyoruz hemde farkına varmamızı sağlıyor kaybettiğimiz değerlerin. Ormanların büyülü dünyasına götürüyor bizi Gülşah lakin burada doğanın uyumunu , hayvanların doğal yaşamını , farklılıklarını tanıyor . İnsanların da doğasında aslında benzer olan yönlerini keşfedip; insanlar , hayvanlar ve çocuklar ile bir bütün olduğunu öğrenmiş oluyoruz. Fiziksel farklılıklar , öğrenmenin gücü , insanın bitmeyen doyumsuzluğu ve doğaya verdiği zararın sonuçlarını , arkadaşlık , dostluk , yardımlaşma kısaca hayata , yaşama yönelik birçok dip not olarak bilgiler barındırıyor. Masalsı anlatımı ile Dünya 'ya ait tüm bulguları Gülşah ve minik dostları ile bizlerde okuyup , farkına varıyoruz. Okudukça yaşanılan düzenin , hayallerin , değişen değerlerine çocuklarımız umut olacağına ve bunun için bizler fırsat verip onların hayaller kurmaya itip , doğruyu gösterip , destek olmalıyız. Bu eser bizlere çok büyük değerler katacaktır. İnsanlar hayvanlar ve çocuklar olarak bu dünyayı güzelleştirmek, yaşanır hale getirmek ve birbirimize değerler katıp birlikte yaşayabilmek, dünyayı yeniden inşa etmek için çocukların hayallerine ihtiyacımız var.
Roman-Edebiyat
İnsanlar Hayvanlar ve ÇocuklarFirkan Gülaydın · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık(KDY) · 202426 okunma