2024 20. kitabı
Eser, dört genç kızları olan March ailesinin yaşadığı duygu dolu olayları anlatıyor.Her biri birbirinden farklı karaktere sahip olan bu dört kardeş o kadar iyi anlaşıyor ki çok fazla tozpembe denecek kadar abartı seviyesine geliyor. Hiç mi aranız bozulmaz,hiç mi kötü olamazsınız, ne zaman anlaşamayacaksınız gibi sorularla okurken birde baktım ki kitap bitmiş. Oysa yazar her ne kadar birbirlerinden farklı karakterler tasfir etse de ve bende anlaşamayacakları anı beklerken onların ne kadar iyi anlaşıp o yoksul halde bile birbirlerinin yanında olmaları,ilişkileri,aile ve çevrelerine olan tutumları gerçekten çok güzel anlatılıyor. Eseri daha iyi anlamlandırabilmek adına ise kardeşleri şu şekilde özetleyebilirim. Meg,ailenin en büyük ve en güzel kızıdır. Jo,erkek gibi bir kızdır. Beth, duygusal ve sessiz olan bir kızdır aynı zaman da çok iyi piyano çalar. Amy ise en küçük kızdır ve o da çok iyi resim çizer. Eserde çok fazla duygusal yer olsa da beni en çok etkileyen babalarının savaşta rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığını öğrendiklerinde anneleri babasının yanına gidecektir ama yoksul oldukları için paraları azdır.Jo ise upuzun saçlarının para edeceğini düşünüp onları kısacık kestirerek ailesine katkıda bulunması beni çok duygulandıran bir olaydı. Genel olarak akıcılığı olan sizi eski zamanlara alıp götüren güzel bir eser olmuş.Aynı zaman da filminin de olduğunu öğrendim eserdeki kadar güzel olabilir mi bilmiyorum ama izlemeyi de isterim.Tavsiye edebileceğim güzel bir eser.
Küçük KadınlarLouisa May Alcott · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202019,5bin okunma