Puan vermedi·384 syf.····Okunma: 21 Aralık 2024 04:05 Kitap hakkında söylemek istediğim bir değil bir çok şey var. Kitap hakkında yorum aradığım da pekte iç açıcı şeyler okduğumu söyleyemem. Bu da haliyle bende bi nebze de olsa ön yargı yarattı. Şöyle ki başlarda bir solukta okumak istedim fakat kitap hakkında bir bilgim yoktu aldığımda belkide ön yargı belki de kitabı kapağına göre yargılama gibi bir durum söz konusuydu. Çünkü bir hataya düştüm ve konusunu araştırmadım fakat bu hata bana güzel şeyler öğretti ve farklı bakış açıları sağladı. Başlarda güzel güzel ilerliyordu fakat bir yerden sonra baymaya sıkmaya başladı. Okurlarımız bilirki bir kitap bir yerden sonra" bunun sonu nereye varacak? içeriğinde neler anlatıcak ? hep böyle bayıcak mı ?" gibi sorgu suale kapılır. Hatta dün kitabın 200. sayfalarında bırakmayı bile düşündüm zaman kaybı gibi geldi ama hiç huyum değildir kitabı yarım bırakmak kitaba yazara saygısızlık olur gibime gelir. Bende burdan farklı bir çıkarıma vardım ve kitabı bitirmeye karar verdim. Beni bu düşünceye iten en büyük etkende karakterin genç bir kızın kaza sonucu görme yitisini kaybetmesiydi. Evet mecazi bir körlük değil. Ve empati kurup olaya anlatıya akışa o açıdan bakıp kendimi karakterin yerine koydum. Bu bakış açısı bana hem gerçekleri hemde sıkılsam bile kitabı bırakmamayı öğretti. Ve anladım ki bu kitabın da üstesinden geldiysem daha nicelerine hoş geldin diyip "elime her geçeni okuyorum" cümlesini layığıyla yerine getiriceğim