Nisan 2017
Blind
Sıralamalar

·384 syf.·
2018 33. kitabı
Yine yazsam mı yazmasam mı diye çelişkiye düşüp, yazmaya karar verdiğim bir inceleme. Ve kitapta ne yazık ki pek beğenmediğim kitaplar arasına girdi. Bu kitabın arkasını okuduğumda ilgimi
2020 9. kitabı
Yazar kitaba güzel başlıyor ama devamını getiremiyor. Kitabın orta kısmı sıkıcı,gereksiz yere uzatılmış.Son kısmı aceleye gelmiş gibi, yazar sonuç bölümünü tam toparlayamamış.Verdiğiniz Parayı da zamanı da hak etmeyen bir kitap.
2024 98. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2024 04:05
Kitap hakkında söylemek istediğim bir değil bir çok şey var. Kitap hakkında yorum aradığım da pekte iç açıcı şeyler okduğumu söyleyemem. Bu da haliyle bende bi nebze de olsa ön yargı yarattı. Şöyle ki başlarda bir solukta okumak istedim fakat kitap hakkında bir bilgim yoktu aldığımda belkide ön yargı belki de kitabı kapağına göre yargılama gibi bir durum söz konusuydu. Çünkü bir hataya düştüm ve konusunu araştırmadım fakat bu hata bana güzel şeyler öğretti ve farklı bakış açıları sağladı. Başlarda güzel güzel ilerliyordu fakat bir yerden sonra baymaya sıkmaya başladı. Okurlarımız bilirki bir kitap bir yerden sonra" bunun sonu nereye varacak? içeriğinde neler anlatıcak ? hep böyle bayıcak mı ?" gibi sorgu suale kapılır. Hatta dün kitabın 200. sayfalarında bırakmayı bile düşündüm zaman kaybı gibi geldi ama hiç huyum değildir kitabı yarım bırakmak kitaba yazara saygısızlık olur gibime gelir. Bende burdan farklı bir çıkarıma vardım ve kitabı bitirmeye karar verdim. Beni bu düşünceye iten en büyük etkende karakterin genç bir kızın kaza sonucu görme yitisini kaybetmesiydi. Evet mecazi bir körlük değil. Ve empati kurup olaya anlatıya akışa o açıdan bakıp kendimi karakterin yerine koydum. Bu bakış açısı bana hem gerçekleri hemde sıkılsam bile kitabı bırakmamayı öğretti. Ve anladım ki bu kitabın da üstesinden geldiysem daha nicelerine hoş geldin diyip "elime her geçeni okuyorum" cümlesini layığıyla yerine getiriceğim
2018 39. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2018 10:21
Kitap fuarında ayıp olmasın diye aldığım, yazın neden bilinmez yarım bıraktığım, okul dönemine adapte olmadım hafif bir kitap okuyayım dediğim için okuduğum kitap olur kendisi. Ayıp olmasın olayı şöyleydi. Bu kitabı ne merak ediyordum ne okumak istiyordum , sonra standa çalışan ablaya durmadan kitaplarını fiyatını sorunca utanıp bir şey almam gerek gibi hissetim ve bu kitabı aldım. Neyse gelelim kitaba. Bence kitap gereksiz uzatılmıştı ama bunu dert etmedim çünkü yabancı bir lise dizisi izliyormuş hissi veriyordu. Beklediğim daha farklı bir şeydi ama bulduğumdan da memnunum. Ortalama bir çerezlik kitaptı bence. Hem hafif, kolay okunuşlu hem de alttan alttan kamu spotlu bir kitaptı. Çok bir özelliği yoktu ama "reading slumptayım çıkar beni" diyorsanız okuyabilirsiniz. Beni tek rahatsız eden baş karakter olan kızın dengesizliğiydi. Anlıyorum körlük ve ergenlikle aynı anda baş etmeye çalışıyorsun ama ... Yani sorunlarını yazar bize çok kopuk ve çok kolaymış gibi aktardığından baş karakterin yaptıkları çok saçma duruyordu. Bence hakkında söylenecekler bu kadar. Bu kitaba bu parayı vermeye değer mi, bence değmez.
2018 13. kitabı
Okunma: 03 Mart 2018 00:00
Kör bir kızın yaşamını ve hislerini en ince ayrıntısına kadar anlatıyor eğer kör olmanın nasıl bir şey olduğunu bilmek istiyorsanız bu kitapta iliklerinize kadar hissedeceğinize eminim
Sonunda Bitirdim
2023 1. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2023 21:48
Bir kaza sonucu görme yetisini kaybetmiş bir kızın aile arkadaşlar ve okulda yaşadıklarını alışma sürecini anlatıyor kitap... Kimi zaman hayat olum kendine güven gibi konularda güzel cümleler olsa da inanılmaz uzatılmış ve ayrıntılı günlük hayat olayları benim bu kitabi çok uzun sürede bitirmeme neden oldu. Dili hafif,puntolari da büyük olsa da bu kadar zamandır bitiremediğim için kitaptan giderek soğudum açıkçası. Söylenmek istenilen mesajlar cesaret verilmek istenen konular daha dolu içerikle ve daha kısa olarak yazilabilirmis. Ben tavsiye etmiyorum
2022 62. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2022 00:00
Dikkat spoiler içerir. Polisiye olarak beklediğim için biraz hayal kırıklığınaı8r74 uğradığım bir roman. Emma adında bir kız babası ile havai fişek gösterisi izlerken fişeklerden biri ters teper ve parçaları gözüne gelerek ikisini birden yakar. Kör olmuştur. Tedaviler sonuç vermez ve Emma için yeni bir dönem başlar. Okuduğu okulu yarım bırakır, Braille alfabesini öğrenmeye başlar, körler okulunda bir süre okur ve orada Sebastian ile Dee ile tanışır. Emma'nın biri erkek 6 kardeşi vardır. Leah, Sarah, Naomi, Jenna, Blej ve bebek Lily ile yaşamaktadır. Özel dersler aldıktan sonra az da olsa kendini idame ettirebildiği için eski okuluna geri döner ve Sebastian ve Dee ile iletişime geçmez. En iyi arkadaşı olan Logan okulda yardımcı olmaktadır. Bu arada ortak arkadaşlarından olan Claire, nehir kenarında intihar etmiş olarak bulunur. Bunu konuşmak için okuldaki çocuklar buluşmaya başlar. Marburg adındaki eski ve sahipsiz evde Blethe, Zach, Josh, Monica, Amanda ve daha pek çok isim buluşmaya başlar. Bu arada Köpük adında bir köpek edinir ve babası sayesinde yavaş yavaş kendi ile barışarak, onun gibi kör olan Annabelle adındaki bir kıza yardım etmeye başlar. Logan ise onu hayal kırıklığına uğratır çünkü sözünü tutmayıp ona yalan söylemiş, Emma'nın uzun zamandır aşık olduğu Zach ile ilişkiye girmiştir. Acaba bundan sonra neler olacaktır? Emma hayatına nasıl devam edecektir? Evlerine gelen ve ölen Büyümen adındaki tavşan için neler yapacaklardır? Claire'in ölüm yıl dönümünde mezarına ne bırakacaktır? Josh ile öpüşüp Coltrane ile ne konuşacaktır? İdare eder diyebileceğim bir roman.
·%31 (120/384 syf.)·
Herkese merhaba. Sizlere ‘Kör’ romanından bahsedeceğim. Yaklaşık 6 yıldır kitaplığımda bulunan , gerek konusu gerek kapak tasarımı ile ilgimi çekmeyi başaran bu kitabı büyük bir hevesle almıştım ancak okuyabilmem şimdiyi buldu. Bunca heves ve heyecanımı karşıladı mı ? Hayır. Kitapta biraz gizem ve farklı bir şey bekliyordum sanırım. Ana karakterimizin kör oluşu ve herkesi – yaklaşık 20 karakterden fazla kişi var ve 7 kardeşler - kokusuna göre detaylı anlatması , görüsünü kaybetmesine dair dönüp dolaşan üzücü düşünceleri… Ne yazık ki beni boğdu. Aslında sabırsız biri değilimdir ancak bu kitapta okumayı sürdürmem için ilgimi çeken bir şey yoktu. Bir de kasabada sosyal ve yetenekli olmasıyla göz önünde bulunan bir genç kız ölü bulunuyor. Bu gizemin aydınlatılacağını ya da aydınlatılması için girişimde bulunulacağını ummuştum ancak bu da olmayınca kitap merak uyandıramadı ve yazarın yarattığı evrendeki kokuları ve dialogları içeriyor oluşuyla kaldı. “On beş yaşında ve artık kör bir kız olan Emma, hayatın yaşamaya değip değmediğini anlamak için arkadaşının başına gelenleri çözmek zorundadır.” Arka kapakta bulunan bu cümleyi okuduğumda çok meraklanmış da olsam beklentimi karşılamadı. 130. sayfasında kitabı bırakmak durumunda kaldım. Bir de duyumuzun herhangi birini kaybetmeyi düşünmek bile bizler için korkunç ve güç görünürken sanırım bu kitabı okumak bana yük oldu. Önerdiğim bir kitap değil. Kitaplarla kalın, sağlıkla kalın.
Kör
Kör
Rachel DeWoskin
Rachel DeWoskin
·384 syf.·
2018 3. kitabı
'Hayat her zaman mükemmel değildir'in kitaplaşmış hali. Ana karakterin kör olduktan sonra hayatı 'yeniden' tanıyışını okudum. Bir yerde kitabın ana olayı haline getirilmeye çalışılan cinayet olayını işleyişini de vasat bulduğumu söylemek lazım. Bazı sahnelerdeki eksikliği rahatça hissedebiliyorsunuz ki tam bu noktada Amerikan genç kız romanları tadı damağınıza geliyor ki bu biraz rahatsız edici.
2020 34. kitabı
Kitabı okumaya ilk başladığımda beni inanılmaz bir biçimde içine çekmişti. Hatta ilk 50 sayfa da falan nedense bir damla göz yaşı dökülmüştü… Dedim ki ben bu kitaba 5 falan veririm... Sonra kitabı