Yorumm
2024 30. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2024 16:51
ANKA-3 Yazarı: Aslıhan DOĞA Yayinevi: Theseus Sayfa Sayısı: 754 Merhaba. Serinin 3.kitabı ile devam diyoruz. Anka ve Derim arasındaki gerginlik minik Aşil'in gözleri önünde biraz daha kırılsa da Anka kendi içindeki kavgayı bir türlü bitiremiyor. Oğlu Aşil için Derim'in evinde kaldıkça geçmişin hayaleti ikilinin yakasını bırakmazken Derim'in mükemmel bir baba oluşu onun hakkındaki olumsuz görüşlerine ket vurur. Derim yaşadığı kötü çocukluğun izlerini oğluna iyi bir baba olarak derinlere gömmeye çalışırken Anka'ya yaptıklarından pişmandı. Tek dileği Anka'nın onu affetmemesi idi. Affetmesin ama gölgesi de yanı başından ayrılsın istemiyordu. Jan ise Kızıl'a vurulmuş bir aşık olma yolunda emin adımlarla ilerliyordu. Selin ise hayatına giren ağabey kavramı ile Derim ile arasındaki bağı güçlendirirken ikisi de aynı yerden yara almış insanlar olarak birbirlerini çok iyi anlıyorlardı aslında. Mehmet Ağaner Süleyman'ın çocukların mutluluğuna gölge düşürmesini istemezken aslında saklanan her sırrın bir gün gerçeğe çıkacağını biliyordu. Tek ümidi sevdiklerinin bu sırdan daha az yara ile çıkmaları ve sevgilerine sahip çıkmaları idi. Üçüncü kitabı Aşil üzerinden devam ederken aslında Derim ve Anka'yı birbirine bu kadar sıkı bağlayan başka bir şey olamayacağı için bence bu olay örgüsünü normalleştirmiş. İkili birlikte ebeveyn olarak çıktıkları yolda bir aileye dönüşme hikayeleri anlatılıyor. Bakalım 4.kitapta neler olacak?! Kitaptan Alıntılar *Derim, bugün yine aynı akıl almaz bir inatçılıkla yeni hedefine ilerliyordu. "Seni seviyorum... Seni her şeyden çok seviyorum... Seninle karşılaştığım gün hayatımda bembeyaz bir sayfa açıldı. O beyazın üzerindeki tek renk; kırmızı olacak. O da benim kanım olacak... Sen ülkeni sev, ben seni severim... Bizim bayrağımızı ben kanımla çizerim. Hani sen ülkene kimse el uzatmasın istiyorsun ya... İşte ben de kendi ülkeme kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğim. Tıpkı senin gibi kendimi ülkeme adayacağım ve tıpkı senin gibi ona asla ihanet etmeyeceğim." *"Her zaman içinden nasıl geliyorsa öyle davran!" dedi Alin direktif verir gibi. "Sen dert edeceğine başkaları etsin. Neden kendini baskılayasın ki? Her zaman içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Kimsenin yükünü çekmek zorunda değilsin. Herkes kendi yaptıklarından sorumludur." *Aşil aniden sırıttı. "Ama tuyamboyin gibi oluyor. Çok eğlenceli." Derim'in yüzünde yeniden erimiş bir ifade belirdi ve sevecen bir gülümsemeyle oğluna baktı. "Böyle konuştuğunda, içime sokasım geliyor bu çocuğu." "Babasına çekmiş. Tüyden o, tüyden!" dedi Anka dert yanar gibi. "Hep o şeytan tüyünden!" Anka 3 Aslıhan Doğa
Anka 3Aslıhan Doğa · Theseus Yayınevi · 2021222 okunma