Buse

@bussbee
2024 102. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2024 15:15
merhaba sevgili kitap dostilerim! Carson McCullers - Yalnız Bir Avcıdır Yürek kitabından bahsedeceğim sizlere bugün. Carson McCullers’den okuduğum ilk eserdi, kalemini sevince kalan 4 kitabını da okuma kararı aldım. :) yalnızlık, anlaşılamama ve insanın içindeki o derin özlem üzerine bir hikâye okuyoruz bu romanda. kitap, 1930’ların Amerika’sında küçük bir kasabada geçiyor. merkezde, sağır ve dilsiz bir adam olan John Singer var. herkes onunla konuşuyor, dertlerini anlatıyor. ama kimse onun ne hissettiğini, ne düşündüğünü bilmiyor. onun çevresinde ise hayatın farklı acılarını taşıyan dört kişi: özgürlük hayalleriyle dolu genç kız Mick, ekonomik sıkıntılarla boğuşan kahveci Biff, umutsuz bir mücadele içinde olan siyahi doktor Copeland ve hayatını alkole teslim etmiş bir işçi olan Jake. her biri, Singer’da bir teselli, bir dinleyici buluyor. ancak bu ilişkilerin temelinde derin bir trajedi yatıyor: hiçbiri birbirini tam anlamıyla anlayamıyor. İnsanların dünyaları, ne kadar yakın olurlarsa olsun, bir yerlerde ayrışıyor. romanın dili sade ama güçlü. McCullers, basit cümlelerle insan ruhunun en karmaşık duygularını yakalıyor. McCullers, ne kadar yakın olsalar da kopuk olmalarını o kadar ustalıkla anlatıyor ki, okurken bu yalnızlığı hissediyorsunuz. bu hikâye, sadece karakterlerin değil, belki de tüm insanlığın yalnızlığını anlatıyor. ama bu yalnızlık içinde bir umut da var: her şeye rağmen insanlar birbirlerine dokunmaya çalışıyor. her bir karakter beni ayrı ayrı çok etkiledi, lâkin Bay Singer gönlümde ayrı bir taht kurdu. Yalnız Bir Avcıdır Yürek herkesin kendi yüreğinde bir şeyler bulabileceği bir kitap, hem kendi duygularınızı düşünüyorsunuz hem de başkalarını daha iyi anlamaya çalışıyorsunuz. okuduğunuzda kendi yalnızlığınızı, anlaşılamama korkunuzu ve özlemlerinizi hissederken kitap size yalnız olmadığınızı fark ettiriyor. gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyorum. sevgiler, buse.
Yalnız Bir Avcıdır YürekCarson McCullers · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024839 okunma