·400 syf.····Okunma: 21 Aralık 2024 02:33 Harlan Coben, polisiye-gerilim türünün ustalarından biri. Tüm dünyada milyonlarca okura ulaşan kitapları, zekice kurgulanmış olay örgüleri ve beklenmedik sonlarıyla tanınır. Polisiye türündeki ilk okumamı onunla yapmış olmamın etkisi büyük; bu yüzden Coben’in bende ayrı bir yeri var.
Yabancı, sıradan bir adam olan Adam Price’ın hayatının, bir yabancı tarafından verilen bir bilgiyle altüst olmasını konu alıyor. Bu yabancı, insanların en karanlık sırlarını ortaya çıkararak yaşamları paramparça ediyor. Adam, eşinin sakladığı büyük bir sırrı öğreniyor ve bu sır onu hem ailesini hem de kendi hayatını sorgulamaya itiyor. Kitap, aile bağlarını, sırların ağırlığını ve adalet arayışını irdeleyen, her sayfasında gerilimi hissettiren bir hikâye sunuyor.
Kitap hakkındaki düşüncelerime gelirsek; #harlancoben’in yine ustalığını konuşturduğu bir kitap! Hikâyenin temposu, şok edici sırlar ve olay örgüsündeki ustalık beni kitaba bağlamıştı. Olayların çözülüşü ve finali ise tam anlamıyla hayran bırakmıştı. Ayrıca bu kitabın Netflix’te diziye uyarlandığını belirtmek isterim. Polisiye-gerilim türünü seviyorsanız, #yabancı kesinlikle okuma listenizde olmalı!