Yabancı

Martı Yayınları
Orijinal Adı:
The Stranger

2024 4. kitabı
Harlan Coben / Yabancı Bir yabancı yanınıza gelip; eşiniz, çocuğunuz ya da sevgiliniz gibi size çok yakın olan biri hakkında hayatınızı yerle bir edecek güçte bir sırrı açıklasa ne yapardınız? #Yabancı kitabı, özellikle günümüz teknolojisinde gizem ve sırların saklı kalamadığı gerçeğini gösterirken, bir yandan da sevdiklerimiz için ne kadar ileri gidebileceğimizi sorgulatıyor. Konu kayıp kişiler ve çözülmesi gereken gizemler olunca aklıma ilk gelen yazarlardan biridir #HarlanCoben. Çoğu kitabını film ya da dizi olarak izleyebilmek de benim en sevdiğim unsurlardan biri. Seyretmek isteyenler için bu kitabın da #Netflix ‘de mini bir dizisi var. Kitabın kurgusu çok güzel olsa da ana konudan uzaklaştıran çok fazla detay vardı. İlk kez yazarın bir kitabını okurken akıcılıkta zaman zaman sorun yaşadım ama belli bir yerden sonra olayların gidişatına kaptırıp devam ediyorsunuz. Çok güzel bir eş, iki harika çocuk, başarılı bir kariyer ve muhteşem bir ev. Dışarıdan bakıldığında Adam’ın hayatı kusursuz görünüyordu. İki sene kadar önce her şeyin monotonlaştığını düşünürken yine sihirli bir değnek değmiş gibi hayatı düzene girmiş, mutlu mesut günlerine devam ediyordu. Ta ki yanına hiç tanımadığı bir yabancı gelip eşi hakkında kulağına bir şeyler söyleyene kadar. Söyledikleri doğru olabilir miydi? Bu yabancı da kimdi? Üstelik bu yabancının sırlarını kulağına fısıldadığı tek kişi Adam değildi. Peki bu yabancı bunu neden yapıyordu? Her şeyden önemlisi, bu sırları nasıl biliyordu? Adam eşiyle yüzleşiyor. Her şeyi akşam yemeğinde anlatacağını söyleyen eşi birden ortadan kayboluyor. Eşinin nerede olduğunu bulmaya çalışan Adam her gün yeni bir gizemle karşılaşıyor. Olayları kurcaladıkça çember daralmaya, cinayetler işlenmeye başlıyor ve birçok kişinin görünenden farklı olduğuna
2022 47. kitabı
Dili son derece akıcı, olay örgüsü polisiye kitaplardan beklendiği gibi sürükleyiciydi. Klişe denilebilecek bölümleri olsa da okumak bir hayli zevkliydi. Sonu hariç tabii Yazar finalinde bizlere okkalı bir tokat atarak duygularımızı yerle bir etti. Keşke bizi hüzünlendirmeden kitabı bitirseydi.
2024 106. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2024 02:33
Harlan Coben, polisiye-gerilim türünün ustalarından biri. Tüm dünyada milyonlarca okura ulaşan kitapları, zekice kurgulanmış olay örgüleri ve beklenmedik sonlarıyla tanınır. Polisiye türündeki ilk okumamı onunla yapmış olmamın etkisi büyük; bu yüzden Coben’in bende ayrı bir yeri var. Yabancı, sıradan bir adam olan Adam Price’ın hayatının, bir yabancı tarafından verilen bir bilgiyle altüst olmasını konu alıyor. Bu yabancı, insanların en karanlık sırlarını ortaya çıkararak yaşamları paramparça ediyor. Adam, eşinin sakladığı büyük bir sırrı öğreniyor ve bu sır onu hem ailesini hem de kendi hayatını sorgulamaya itiyor. Kitap, aile bağlarını, sırların ağırlığını ve adalet arayışını irdeleyen, her sayfasında gerilimi hissettiren bir hikâye sunuyor. Kitap hakkındaki düşüncelerime gelirsek; #harlancoben’in yine ustalığını konuşturduğu bir kitap! Hikâyenin temposu, şok edici sırlar ve olay örgüsündeki ustalık beni kitaba bağlamıştı. Olayların çözülüşü ve finali ise tam anlamıyla hayran bırakmıştı. Ayrıca bu kitabın Netflix’te diziye uyarlandığını belirtmek isterim. Polisiye-gerilim türünü seviyorsanız, #yabancı kesinlikle okuma listenizde olmalı!
2022 40. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2022 08:18
Harlan Coben polisiye türünde başarılı bulduğum yazarlardandır. Onlarca kitap yazmasına rağmen bu kitabında da heyecanı dorukta tutmayı başarabilmiş. Ancak şunu anladım ki sürekli yükselen heyecan bir müddet sonra yorgunluk yaratıyor. Eşi hakkında bazı sırlar öğrenen Adam, onunla yüzleşir. Eşi açıklama yapmayı erteler, sonra da bir mesaj bırakıp ortadan kaybolur. Olayla ilgi cinayetler işlenince polis devreye girer. Birçok kişi ve birçok ifşa olan sır vardır. Peki niye? Pisi pisine İnsan hayatı ne ucuzmuş arkadaş. İnsanoğlu ne kadar bencilmiş Sonuna kadar yükselen bir merakla okudum ama kitap bittiğinde çöktüm. Sarsıcıydı
2022 62. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2022 15:31
Harlan Coben'in kitapları çok kolay okunuyor. Yabancı da televizyon dizisi tadında bir romandı. O kadar çok kurgu okudum ki şaşırtan bir kitaba çok nadir rastlıyorum. Yabancı gelişmesiyle, finaliyle şaşırtmadı ama okurken güzel vakit geçirdim. Bir kaç uyarlama hariç kitapları filmlerden daha çok seviyorum. Kitaplara olan sabrım filmlere karşı yok. Galiba okuduğum kitabın yönetmeni olabilmekten mutluyum. Okumak insan olabilme çabama yardımcı oluyor. Tavsiye ederim.
2023 5. kitabı
Herkesin mutlu hayat tanımı farklıdır. Aile kurmak, başarı, bol tatil, işte yükseliş vb uzar gider bu liste... Bunun için çok çalışır, çok tecrübe ediniriz. Hata da yapsak sondaki o mutluluk cezbeder bizi... Mutluluk tanımlarımız farklı olsa da, bunun kısa süreceği ya da birilerinin bunu elimizden alacağı endişesi hepimiz için ortaktır. "Ya bir gün hayatım ellerimden kayıp giderse?" cümlesiyle başlar her şey... İşte yazarımız Harlan Coben, "Yabancı" adlı romanında baş kahramanımıza bu minvalde bir rol çiziyor ve devamını gerilimle, gizemlerle süslüyor. Daha önce incelediğim iki romanda olduğu gibi Coben'ın ortak noktaları yine gizem, tets köşeler, gerilim, aksiyon ve merak olarak bu romanda da karşımıza çıkıyor. Üslubu yine yalın ve günlük konuşma dilinde; ancak bu sefer olay örgüsünde yer yer tıkanabilirsiniz, dikkat! Beğendiğim bir roman oldu, sonuç bölümü biraz daha uzun tutulsa daha iyi olabilirdi sanki... Ana kahramanımız Adam Price! Güzel eş Corinne'ye, iki başarılı oğula, adından söz ettiren bir kariyere, süper ötesi bir eve sahip mutlu bir aile babası... Bu kusursuz hayat, bir gün oğlunun maçındayken bir yabancının Adam'a söyledikleriyle alt üst olmaya başlar. Eşi Corinne hakkında bu gizemli yabancının söyledikleri, Adam için çok acıdır ve Adam, alt üst olur. Bu olayın ardından kısa bir süre geçince eşi Corinne de sırra kadem basar. Adam karısının hakkındaki gerçekleri öğrenmek için tehlikeli bir serüvene çıkarken, her yeni aydınlattığı gizemle meselenin aslında aile bağlarından çok daha büyük bir olay olduğunu anlar. Tüm bu yalanlar, şantajlar ve cinayetler içinde Adam nasıl bir yol izleyecektir? Yabancı aslında kimdir? Corinne'ye ne oldu? Tüm bu sorular için bu sürükleyici roman okunmsyı hak ediyor. Netflix'te aynı adlı bir mini dizisi de bulunuyor.
Roman
2022 46. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2022 01:19
Yazarın bi çok kitabı bende mevcut fakat çok azını okuyabildim maalesef Okuduğum kitaplarında hiç hayal kırıklığı yaşamadım ki keza bu kitapta öyle oldu Daha ilk sayfasında başlayan merak unsuru, son sayfaya kadar sizi sürüklüyor ve bi bakmışsınız ki kitap bir kaç saatte bitmiş Bölümler kısa ve çokça diyalogdan oluştuğu gibi akıp gidiyor. Düşündüğümden de fazla sevdim. Son kısmı beni hüzünlendirmedi değil Keşke öyle olmasaydı . Konusundan bahsedecek olursam; 18 yıldır mutlu bir evlilik yaşayan Adam, bir gün bir barda otururken yanına gelen bir yabancı kendisine eşi Corinne hakkında öyle bir sır verir ki Adam’ın dünyası başına yıkılır. Üstelikte Yabancı, verdiği sırrın kanıtını da söylemiştir. Karısı ile yüzleşen Adam hiç beklemediği bir tepki alır. Corinne sırrı kabullenmiştir fakat eşine henüz cevap vermeye hazır değildir. Ertesi gün Adam’ın telefonuna Corinne’den kısa bir msj gelir ve eşi ortadan kaybolur. Ardından gerçeklerin peşine düşen Adam, yavaş yavaş öğrendikleri ile ne yapacağını bilemezken bir de işlenen 2 cinayetin ortasında kalır. . Diğer taraftan Yabancı, başka insanların da sırlarını ifşa etmeye devam etmektedir. Karşılığında şantaj yapmaktan da geri kalmaz. Fakat amacı ne? Bu sırlara nasıl erişiyor? Adam eşini bulabilecek mi? Corinne neden ortadan kayboldu? Olayların arkasında kimler var? Ölen kişilerin Yabancı ile bağlantısı ne? Hepsini ve çok daha fazlasını okuyup öğreniyoruz. . Bir solukta okunacak ve sizi yormayacak harika bir kitaptı
Yabancı
2024 29. kitabı
Harlan Coben'i senelerdir okumadım,en son 2012-2013 senesinde okumuştum. Yabancı kitabına denk gelince alıp okumak istedim. Sürükleyici buldum kitabı,bence gerek konusu,gerek kurgusu gerek yazarın dili olsun gayet başarılı ve okunmaya değer. Gerilim sevenlere tavsiye ederim.
Duygu/Düşünce
2024 88. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2024 00:00
“Sen bir sırrı ortaya çıkarmadın. Yeni bir sır yarattın.” Yabancı, bir barda, otoparkta ya da belki de bir markette aniden ortaya çıkabilir. Onun kimliği bilinmiyor ve amacı belirsiz fakat bildikleri yadsınamaz ve ifşaları inkâr edilemez. Kulağınıza sadece birkaç kelime fısıldayıp oradan uzaklaşır ve sizi parçalanmış dünyanızın yıkıntılarını toplamaya çalışırken öylece bırakır. Adam Price, Amerikan Rüyası’na dair her şeye sahipti: güzel bir eş, iki harika oğul, iyi bir kariyer ve muhteşem bir ev… Görünüşte kusursuz bir hayatı olsa da her evlilikte karanlık sırlar vardır ve Adam bu acı gerçeği eşi Corinne’le ilgili şok edici bir sırrı anlatmak için yanına gelen yabancı sayesinde öğrenir. Peki ama bu gizemli yabancı da kim? Neden Adam’ın ailesini yok etmek istiyor? Harlan Coben, polisiyede okumayı çok sevdiğim yazarlardan biridir. Daha önce okuduğum kitaplarını keyifle ve kısa sürede bitirirdim ama maalesef bu kitapda böyle olmadı. Kitabın yarısına kadar geldiğimde nerede hızlanacak acaba derken kitap bitti. Kitabın konusu ve sonu güzeldi ama diğer kitaplarının keyfini pek vermedi. Bol kitap okumalı güzel günler dilerim.
YabancıHarlan Coben · Martı Yayınları · 2022188 okunma
Klasik bir harlan coben kitabi
2022 33. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2022 22:13
Harlan cobenin neredeyse butun kitaplarini okumus biri olarak vee myron bolitar karakteri benim favorilerimden biridir bu kitabinida hemen temin edip okudum ve yine beni sasirtmayip guzel bir kitap yazmis yazar Harlan coben kitaplari nasil diye sorsam yazarin hayranlari genelde sunlari soyler kayip vakalari ile ilgili olaylari isleyen konulari yazar kitaplarinda diyaloglari daha on planda tutar betimlemeleri fazla uzatmaz ve bir sonraki sayfaya gecmek icin okuyucuyu sabirsizlandirir ve en onemlisi finalde okuyucuyu ters kose yaparak tokat yemis gibi birakir Bu kitabida yukarda yazdigim orneklerdeki gibi ilerliyor ama bence ilkkez bukadar cok ayrintilara girmis yazar bu bagzi noktalarda ozellikle ilk 150 sayfada temponun yer yer dusmesine neden oldu ama sonra klasik bir harlan kitabina donustu ve yine herzamanki gibi finali ile busefer yumruk atti Dusunmeden alin okuyun benim yazarin kitaplari arasinda en sevdigim orman kitabi idi yazari okumayanlar ilk kez basliycak olanlar orman kitabi ile baslamalarini tavsiye ederim

Harlan CobenYazar · 32 kitap
Harlan Coben (d. 4 Ocak 1962) ABD'li gizem ve korku romanı yazarıdır. Romanları genellikle çözülmemiş olaylarla başlamaktadır. (Cinayetler, esrarengiz kazalar vb.) Değişik serilerdeki karakterler bir arada olarak bazı romanlarında görülebilmektedir. Harlan Coben, Edgar, Shamus ve Anthony ödüllerinin üçünü birden kazanan ilk yazar olma unvanına sahiptir. Dünya çapında çok satan çeşitli romanları bulunan yazar, Book of the Month Kulübü'nün ödüllerini de kazanmıştır. Harlan Coben, ailesiyle New Jersey'de yaşamaktadır.