Tek Bir Bakış

Martı Yayınları
Orijinal Adı:
Just One Look

2021 114. kitabı
Gerçeğin bastırılan kıvılcımları bir gün ateş olup ormanı ziyarete gelir… Bir fotoğraf, olanca sıradanlığıyla devam eden hayatının altüst olmasına neden olur. Bu görüntü, adeta saklı kalan geçmişin bir fısıltısını taşımaktadır. Yüzlerini tanımadığı insanlar Grace’i hiç beklemediği heyecan dolu bir arayışın içine sürecektir. Bu insanlar kimdir? Bu fotoğraf onun karşısına neden çıkmıştır? Ve dahası, kocası Jack fotoğrafı gördükten sonra neden ortadan kaybolmuştur? Kayboluşlar ve ardı sıra gelen cinayetler, soruların yakıcılığını artırır. Grace her şeye rağmen cevapların peşine düşmekten çekinmeyecektir. Bu roman, hesap edilmeyen küçük dalgaların nasıl da büyüyüp yıkımlara yol açabildiğini ustaca kurgusuyla okuyuculara sunuyor.
2024 10. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2024 11:33
“ Herkese merhaba, müthiş bir heyecanla okuduğum ve kitaplığıma yeni bir yazar kazandırdığım o kitabı sizlere sunuyorum arkadaşlar. Tek Bir Bakış, aslında ilk baskısındaki ismi Karanlık Fotoğrafmış sonrasında değiştirmişler bu konuyu anlayamadım. Polisiye bir roman, ben kitabı okumaya başladığımda herhalde dedim sıkıcı ve öylesine bir kitap bu, ama sonrasında okumaya devam edince dedim ki mükemmel ötesi bir kitap. Yazarın kurgusu ve anlatım şekli gayet açık ve sade, sizi kitabın içerisindeki anlara adapte etmeyi çok iyi başarmış. Polisiye kitaplarını çok severim bu kitapta en sevdiklerim arasına girmeyi başardı gerçekten. Okurken büyük keyif aldım, su gibi aktı kitap. Heyecan, gerilim, merak derken kitabı nasıl okuyup bitirdiğinizi anlayamıyorsunuz. Kitabımızın konusu, Grace adındaki karakterimizi fotoğrafçıya gidiyor ve makinesindeki fotoğrafları bastırıyor. Fotoğrafları aldıktan sonra birde bakıyor ki içlerinde kendisine ait olmayan(kısmen) bir grup insanın çekindiği bir fotoğraf karesi var. Daha sonra eve geldiğinde bu fotoğrafı kocası Jack’e gösteriyor, Jack bu fotoğrafı görünce şaşıyor ve evden çıkıp gidiyor. Olaylar buradan sonra başlıyor zaten. Bir fotoğraf karesinin size neler öğreteceğini, başınıza neler getirebileceğini tahmin bile edemezsiniz. Ben işlerin buraya kadar gelmesini hiç düşünemedim. Mutlaka ama mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.” Keyifli Okumalar
2018 26. kitabı
Okunma: 25 Mart 2018 22:31
Her zamanki gibi yine bir Coben klasiği. Ne zaman kitap okumaktan soğusam veya iri kıyım bir romanın sonrasındaki stresli havadan harap düşsem, 2 tane Novalgin niyetine, bu dostumun kitabını okuyorum. Ne ağrı ne sızı kalıyor. Bu arada Novalgin beş para etmez bir ağrı kesicidir. 10 tanesi, bir Advil'in jelatinini tutamaz.:) Tabii, Harlan Coben'in eserlerini hangi kategoriye sokmak lazım dersek, bu, ne bir polisiye, ne bir korku, ne de bir gerilim olacaktır. Şöyle diyelim; en güzel tabir bence ezogelin çorbası olacaktır. Evet, gerçekten, Myron serisi olsun, tekil romanları olsun kesinlikle polisiye filan değildir. Yani şu son okuduğum kitap olsun, hadi eskilerden bir örnek daha vereyim, Orman adlı eseri gibi. Şöyle bir bakıyorum da özellikle Orman'da korku var gibi oluyor alakası yok, şu Myron serisini ele alıyorum, gerilim var gibi diyorum, yine alakası yok. Peki ne var? Harlan Coben Style var. Evet, Coben'in stili hakikaten bence tek ve benzersiz. Ama bunu kalite veya mükemmellik anlamında demiyorum. Örneğin Coben okuyan biri zorlanmadan okuyabiliyor kitaplarını ve su gibi akıyor. Bakın riya olmasın şu eser 1 günde bitti.:) Ama tabii bu arkadaşın eserlerini okuyan kişiler 1 ay sonra ne okuduğunu unutur. Dezavantajı o yani:) Özellikle Myron serisi. Konu, kurgu hafızadan gider ama manyak Win gibi karakterler gitmez. Tekil romanlar, biraz daha kalıcıdır, Eau de Parfüm gibi. Romanların anlatım tarzı ise başta hızlıca bir giriş yapar, cinayet, kaçırılma gibi. Bunlara ek olarak da ileride de bu kişilerin bu olaylarla bağlantısı çıkacağı için, bu kişiler de hemen tanıtılır. Tamam her şey kolay ama işte bundan sonra başlıyor macera. Yok şuydu, yok buydu diye ilerler roman ama okuyucu asla işin içinden çıkamaz tabii. Son 40 sayfada ise olaylar anlam kazanır ve başkarakter
2018 43. kitabı
Aynı içeriğe sahip farklı isimlerle yayınlanmış olan bu eser Harlan Coben'in "Karanlık Fotoğraf" adlı eserinin yeni basımı... Karanlık Fotoğraf adlı eserin ilk baskısı Ocak 2005 tarihinde Babıali Kültür Yayıncılığı tarafından basılmıştı...
2020 7. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2020 09:50
Bu nasıl bir kurgu, kitabın son sayfasına kadar merak içinde okuyorsunuz. Her şey en son sayfada çözülüyor. Muhteşem bir kitap soluksuz okudum. Hiç beklemediğin her şeyi önüne çıkarmakta usta bir yazar.
2021 92. kitabı
“ Grace her şeyin başlangıcı olan o fotoğrafı düşündü.Allaw’ın dört üyesinden biri onu Grace’in paketine koymayı başarmıştı.Neden?Buna cevap vermek daha zordu.Belki de birileri o on sekiz hayaletin yerlerinde rahat yatmadıklarını fark etmişti.” Geçmiş günahların gölgesi uzun olur cümlesi sanırım bu kitabın konusunu özetlemiş olur.Harlan Coben kitaplarını okumayı seviyorum kendine has bir tarzı,katil arayışı ve olayları çözebilme adına okuru son sayfalara kadar sıkılmadan bağlamayı başarabiliyor..Katili çözdüm mü elbette hayır artık bu beklenen bir durum:)Kitabı okurken sürekli Grace’nin olaylara yaklaşımını düşündüm.Aniden evden kaybolan bir eş ve arap saçına dönmüş geçmişin gizemli sırları.Buna rağmen eşini bulabilme adına yaptığı fedakârlıklar ve bağlılık.. Kısaca konusuna gelirsek;normal seyrinde devam eden yaşamları bir fotoğraf karesi yüzünden altüst olur.Grace fotoğrafçıdan aldığı resimlerin içinde kendisine ait olmayan bir fotoğraf görür.Yakından incelerken yüzlerini tanımadığı insanların yer aldığı görüntüde bir ayrıntı vardır.Bu görüntü saklı kalan geçmişin bir fısıltısını taşımaktadır.Eşi Jack eve geldiğinde Grace fotoğrafı gösterir ve ortadan kaybolmasına sebep olur.Jack karısına bir şey demeden sırra kadem basar.Kayboluşun ardından işlenen cinayetler olayların birbirine bağlamları Grace’i işi çözmeye iter.Kimlerden yardım isteyecekti?Fotoğraf onun karşısına neden çıkmıştı?Eşi Jack fotoğrafı gördükten sonra neden ortadan kaybolmuştu?” “ Neden,niçin hadi beee,yok yaaa,tamam kesin bu katil,vay canına arkadaş,ohhh bee”derken kitabı bitirdim..Siz siz olun fotoğraf çektirirken dikkatli olun veya birileri çekinirken fotonun karelerine girmeyin:)Benden söylemesi,seviliyorsunuz dostlar.. Harlan Coben
Tek Bir Bakış
2022 41. kitabı
Canım Rüya'mla Rüya Harlan Coben kitabı okuyalım dedik. Ben yazarın ilk Kimseye Söyleme kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim. Sonrasında Tek Bir Bakış kitabı karşıma çıktı ve hemen aldım. Ondan sonrası zaten almalar devam etti. Grace fotoğrafçıya basılması için verdiği fotoğraflarına bakarken içinde eski yıllara ait bir resim bulur. Resmin nasıl kendi fotoğraflarına karıştığına anlam veremez. Fotoğrafı kocası Jack'a gösterdiğinde o akşam Jack hiçbir şey söylemeden evden çıkar ve bir daha geri dönmez. Jack kaybolduktan sonra cinayetler işlenmeye başlar. Bu öldürülen kişiler'in Jack'le ilgisi nedir? Birden ortadan kaybolan Jack acaba nereye gitmiştir? Tabii ki Grace kocasını bulmak için peşine düşer fakat önemli olan Jack'i bulabilecek mi? Yine çok severek okuduğum Harlan Coben kitabıydı. Yalnız katili pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Hayır bu ne acemice bir iş yapmaktır. Katil dediğin zeki, akıllı, ardında iz bırakmayan, bir adım ötesini bile hesaplayan biri olmalı. Bizim katil o kadar basit hatalar yaptı ki resmen kendi eliyle gelin beni bulun dedi. Tabii katil çabuk bulundu iş bitti sanmayın. Asıl önemli olan fotoğrafın sırrıydı. Biz Rüya'mla olayların gerçek sebebini basit bulsakta iyi ki okuduk dedik.
2023 4. kitabı
Grace, eşi Jack ve iki çocuğu ile mutlu bir hayata sahipti. Bir gün çektiği fotoğrafları baskıdan alan Grace, fotoğraf destesinin içinde kendisine ait olmayan bir fotoğraf bulur. Geçmişe ait olduğu belli olan bu fotoğrafı inceledikçe fotoğrafta ki kişilerden birinin kocası olduğunu fark eder. Bu işe bir anlam veremeyen Grace fotoğrafı eşine gösterdikten sonra eşi o kişi olduğunu inkar eder ve gece yarısı ortadan kaybolur. Fotoğraf ve eşinin gidişinin arasında bir bağ olduğunu sezinleyen Grace bu işin peşini bırakmaz ve eşini bulmak için aklına gelen her yola başvurur ve işler içinden çıkılmaz bir hâl alır. Birbiri ardına cinayetler işlenmeye başlanır ve kocasının peşini bırakması yönünde tehditler alır. Grace kocasını bulabilecek mi? Bir anda ortaya çıkıp hayatını alt üst eden fotoğrafın sırrını çözebilecek mi? Harlan Coben yapımı dizileri çok izleyip şu ana kadar kalemi ile tanışmamıştım. Dizileri sevdiğim kadar kalemini de çok sevdim. Yazar bir fotoğraf ile iç içe bir sürü olayı harmanlamış ve sayfaların su gibi aktığı güzel bir kurgu ortaya çıkarmış. Kitapta kurbanlarını bir tanışma sitesinden bulan ve yalnız kişileri seçen bir katil vardı. İlk başta işte aranan katil bulundu dedim ama ne yazık ki beklentimi karşılamadı. Ama yine de doğru yere tek darbe ile insanları alt etmesini sevdim. Bunu bende yapmayı çok isterdim. Sonuç olarak beğendiğim ve heyecanla okuduğum bir kitaptı tek sorun keşke böyle güzel bir kurguyu yaratan olayların altında daha güçlü bir sebep olsaydı. Ama yine de okunmaya değer... Harlan Coben
2021 6. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2021 15:16
( Bence ilk baskıdaki ismi ile "Karanlık Fotoğraf" olarak kalmalıydı kitabın ismi. ) Harlan Coben ile tanışma kitabım oldu ve yazarın kalemini bir çok okur gibi ben de çok sevdim. Edebi yönü eksik ama polisiye yönü kuvvetli diye eleştirilen yazar heyecanı hiç elden bırakmıyor. Sürekli bir merak, adrenalin ve son içinde sonlarla bitiriyor kitabı. Aniden ortaya çıkan bir fotoğrafla alt üst olan hayatlar. Ya da daha önce alt üst olmuş da şimdi mi normalleşiyor? Grace fotoğrafçıya gidiyor ve makinasındaki fotoğrafları bastırıyor. Daha sonra farkediyor ki onlara pek de ait olmayan eski bir fotoğraf var içlerinde. Pek de diyorum çünkü fotoğraftaki kişilerden birini eşi Jack'e benzetiyor Grace. Ve akşam Jack'e fotoğrafı göstermesiyle eşi evden çıkıyor bir daha da haber alınamıyor ondan. Çocuklarıyla yapayalnız kalan Grace, bir yandan kocasını bir yandan da gerçeği arıyor. Ailesini koruma iç güdüsüyle çıktığı yolda bambaşka gerçeklerle karşılaşıyor. Ama kitap çok daha farklı kişilerle bambaşka bir gizemle başlıyor aslında. Polisiye severlere tavsiye
2019 718. kitabı
#okudumbitti #kitaptanıtım Tek Bir Bakış Harlan Coben MARTI YAYINLARI Sayfa Sayısı: 464 Gerçeğin bastırılan kıvılcımları bir gün ateş olup ormanı ziyarete gelir… İlk sayfadan itibaren sizi saran ve takip eden bir merak duygusu sonlara doğru dozunu artırıyor. Harlan Coben'in diğer kitapları gibi heyecanlanarak okudum. Sonu mu? Her kitabında olduğu gibi şaşırtmayı başarıyor. Bilmeyenler için daha önce ülkemizde "Karanlık Fotoğraf" adıyla yayınlanmış. facebook.com/groups/20736322... SihirliFlut ukitap.com/u/SihirliFlut zebramo.com/users/323273809

Harlan CobenYazar · 32 kitap
Harlan Coben (d. 4 Ocak 1962) ABD'li gizem ve korku romanı yazarıdır. Romanları genellikle çözülmemiş olaylarla başlamaktadır. (Cinayetler, esrarengiz kazalar vb.) Değişik serilerdeki karakterler bir arada olarak bazı romanlarında görülebilmektedir. Harlan Coben, Edgar, Shamus ve Anthony ödüllerinin üçünü birden kazanan ilk yazar olma unvanına sahiptir. Dünya çapında çok satan çeşitli romanları bulunan yazar, Book of the Month Kulübü'nün ödüllerini de kazanmıştır. Harlan Coben, ailesiyle New Jersey'de yaşamaktadır.