Dinle Beni

İlk Yayın Tarihi:
Haziran 2022
Doğan Kitap
Orijinal Adı:
Listen to Me (Rizzoli & Isles #13)

Bir dünya daha biter...
2022 3. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2022 12:33
Beni büyüleyen bu güzel dünyadan çıkmamak için, onu bitirmemek için o kadar çok uğraştım ki ama yine de bitti... Tess Gerritsen benim en sevdiğim yazar. Kalemi o kadar güzel ki, siz daha neler olup bittiğini anlayamadan sayfalar elinizden akıp gidiyor. Sürükleyici, büyüleyici bir yazar. Aslında Tess Gerritsen ın her romanını okumak için can atıyorum ama bu romanının konusunu arkasından okuduğum anda almak istedim ve aldım. Bir hemşirenin esrarengiz ölümünden bahsediyordu. Mesleğim olduğu için olsa gerek bir anda bende inanılmaz bir merak uyandırdı. Acaba bir katil, insanların hayatlarını kurtaran bir hemşireyi neden öldürmek istemişti, bunu düşünüp durdum. Her ne kadar yazarın kalemine aşinayım diye düşünsem de, o kadar büyüleyici bir yazar ki, her seferinde beni fazlasıyla şaşırtıp, şoka uğratıyor, bir kere daha aslında aşina olmadığımı bana kanıtlıyor. Başlarda çok bariz bir şekilde katilin kim olduğunu bulduğunuzu düşünüyorsunuz, seviniyorsunuz ama daha sonra aslında bambaşka olaylar silsilesi sizi sarıyor ve ne kadar yanlış düşündüğünüzü anlıyorsunuz. İşte bu yüzden bu yazara hayranım. Polisiye/gerilimin zirvesini yaşatmayı başaran, başarılı bir yazar. Bazı anlarda o kadar şaşırdım ki, elim ağzımda şok olmuş bir şekilde okurken buldum kendimi. Uzun zamandır yeni bir Tess Gerritsen romanı okumamıştım. Resmen bu kaliteyi, bu güzelliği, bu üst düzey başarılı yazarı ve kalemini özlemişim. O kadar iyi geldi kii, beni daha fazla okumaya sevk etti. İyi ki yazmaya devam ediyorsun. İyi ki okumuşum bu muhteşem roman olan Dinle Beni yi. İlacım sensin ve muhteşemsin #y:63. Siz değerli roman okurları, benden size naçizane bir tavsiye, eğer polisiye/gerilim seven bir okur iseniz, size kesinlikle, asla pişman olmayacağınıza emin bir şekilde Tess Gerritsen in romanlarını öneriyorum. Müptelası olmaya hazır olun.
Polisiye / Gerilim
2024 4. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2024 21:37
Tess’in diğer kitaplarına göre olay örgüsü daha yüzeysel kalmış, konu yavaş ilerliyor. Aksiyon daha az. Dedektif Rizzoli bu hikayede arka planda kalmış annesi fikirleriyle ve yaşadığı gerilimler ile daha çok ön planda.
2025 35. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2025 09:40
Tess kitaplarından ve Rizzoli & İsles serisinden uzakta ama guzel bir kitaptı. Tess kitaplarında Cerrah üçlemesinde olan kriminoloji ve adli tıpla ilgili olan bölümlerin doyuruculuğunu seviyorum sanırım. Nerdeyse serinin tamamını okumus bir okur olarak eski lezzeti aradım.. Konusu kurgusu olarak yine kusursuzdu ama ters köşe olmadı.
·256 syf.·
2024 7. kitabı
Nihayet bir sürü 7 puanlık kitaptan sonra sevdiğim bir kitabı buldum , ilk defa böyle bir akıcı polisye okuyorum çokta keyif aldım bu yazarın diğer kitaplarına da şans vereceğim kitapta üç vaka var üçü de güzel bağlanmıştı , kısa ve öz bir de dedektif jane ve annesin sahnelerine kahkaha attım annesi çok komik kadın . Konusuna gelince , kendi halinde yaşayamin hemşire sofia evinde vahşice öldürülmüştür , çünkü bir kaç gizli araştırma yapmaktaydı ve bunu bilen kişi gelip sustutmak için öldürüyor , diğer yandan jane’nın annesinin mahallesine yeni bir çift taşınıyorlar ve çok gizemli davranıyorlar , kimseyle muhtaç olmayıp pencereye demirlikler taktıran adamın belinde silah var .
Dinle BeniTess Gerritsen · Doğan Kitap · 20221,425 okunma
Babanla mutluluklar Lily,sarışın olmak sana çok yakışacak...
2026 10. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 13:58
AHH Lily , hiç bir şeyi sen seçmedin .Hayatın akışı seni yıllar sonra bambaşka bir hayatın içine sürükledi. Ardında 3 cinayet ,bir sürü kuşkunun sonucunda gerçeğe ulaşma... Angelina ve Jane 'nin sezgileri... Yine elimden bırakmadığım bir kitap...
2025 7. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2025 16:23
Açıkçası bu yazarda en sevdiğim iki özellik oldu. İlki hepsi cinayet romanı ama hiç biri birbirine benzemiyor. İkincisi de son 5sayfaya kadar katil hakkında tahmin bile yürütemiyorsunuz. Sonuna kadar gizemini ve heyecanını koruyor hikaye. Bu okuduğum 4. Kitap oldu ve yenilerini sipariş verdim bile.
2023 12. kitabı
Okunma: 13 Mart 2023 02:58
Uzun zaman sonra Tess Gerritsen okumak - üstelik bir Rizzoli&Isles serisi - çok çok iyi geldi. Yazarı ne kadar çok sevdiğimi söylememe gerek yoktur artık diye düşünüyorum. Kitaba dair de söylenecek çok bir şey yok aslında. Müdavimleri zaten uzun zamandır bir Rizzoli&Isles kitabı gelsin istiyordu, çok iyi bir dönüş yapmışlar bence. Başından sonuna kadar aksiyonu hiç düşmeyen bir kitap olmuş. Özlediğimiz Tess Gerritsen geri gelmiş. Kitapla ilgili yapabileceğim tek eleştiri, keşke daha uzun olsaydı çünkü tadı damağımda kaldı.
2023 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2023 00:37
Yazarın Rizzoli ve Isles serisini duymayan kalmamıştır sanırım ama bu kitapta maalesef başrolde onlardan ziyade Angela Rizzoli yani anne Rizzoli başrolde. Maalesef dememin sebebi sürekli mahallesini kontrol altında tutmaya çalışan, herkesin özel hayatına karışan bir ev kadını anne Rizzoli. Polis karakolunun ve kızı Rizzoli'nin illallah ettiği bir kadın. Buraya kadar her şey normal gözüküyor ama siz yine de inanmayın. Çünkü anne Rizzoli'nin şüpheleri kimseyi harekete geçirmese de o kendinden gayet emin... Bir hemşire olan Sofia'nın cinayete kurban gitmesi sonucu Dedektif Rizzoli'nin işi başından aşkın olsa da bir yandan soruşturmayı ilerletmeye, diğer yandan annesinin sanrılarına zaman ayırmak zorunda. Tabi bir de Maura Isles var. Arkadaşım dediği kadın hakkında öğrendiği bir şeyi içinde sindirmesi de gerekmektedir... Kitap ilerledikçe cinayetin sebebi ve bağlantıları yerinde olmuş olmasına da bir şey eksik olmuş... Yazarın bütün kitaplarını okumuş biri olarak bu kitabını çok tat almadım. Olayların akışı sürekli başka ağızlardan anlatıldığı için eserin heyecanını düşürmüş. Rizzoli ve Isles bu eserde neredeyse bir araya getirilmemek üzere kurgulanmış. Önce ki kitaplar da günlerce otopsi odasında fikir alışverişi yapan bu ikili bu eserde iki kez bir araya geliyor. Biri otopside diğeri ise Maura'nın özel ilgisi olan bir alanda... Diğer kitaplara göre bu eseri vasat buldum. Eminim benim gibi yazarı seven kitap dostları bu eserini mutlaka okuyacaklardır. Şimdiden keyifli okumalar diliyorum :) Bu ara değerli meslektaşım yazar- çevirmen Algan Sezgintüredi'nin çevirisine de değinmeden geçemeyeceğim. Çevri gayet başarılı olmuş :)
Polisiye
2024 70. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2024 16:59
#cevizyorumluyor #dinlebeni #listentome #tessgerritsen Yıllar sonra Rizzoli ve Isles'a dönmek... vay be! aşırı sevdiğim Gerritsen karakterleri ki Gerritsen'ın başka karakterlerle yazdığı kitaplar bir acayip geliyor. Gizem gerilim seven biri olarak birçok bu tarz kitap okusam da hiçbir yazar Tess gibi tatmin edici olmuyor. Jane'in annesine odaklanan bu kitap rizzoli serisinde favorim olmasa da bence çok iyi yazılmıştı. Hem de onca sene sonra Tess formunda. Serinin 13. kitabı (tek başına okunabilir) ve 2022 yılında Balantine books tarafından ilk yayımlandı. Goodreads'de 5600 küsür oylama ile 4.24 puan alması kitabın şişirilmediğinin kanıtı. Boston cinayet masası dedektifi Jane Rizzoli ve adli tabip Maura Isles, hemşire Sofia Suarez'in ölümünü araştırırken Jane'in annesi Angela gizemli bir çiftin mahalleye taşınması ve genç bir kızın ortadan kaybolmasıyla endişelenir. Angela, kendisini gayri resmi olarak mahallesine nöbetçi atamış :) Ve herkesten de şüphelenip onları izliyor. Bu hikayede Angela, Jane'den daha büyük bir role sahip. Angela'ya diziden de bayılıyordum. Okurken dizideki karakter gözümde canlandı hep. Bölümler anlatan karakter ile isimlendirilmiş. Kendi aralarında bir ileri bir geri gidiyoruz Jane'in Maura ve Angela ile kurduğu ilişkiler bu şekilde güzelce genişletilmiş. Başlangıçta birbiriyle bağlantılı olmayan bir dizi olay var. Ama sonunda birleşiyorlar. Sonu oldukça sürprizli diyebilirim. Halbuki kitabı çözdüğümü sanmıştım ortalarda filan. Amaaan demiştim. Evet ters köşe var. Hızlı okunan, ters köşeleri olan, komşuların da dahil olduğu gizem ve gerilim kitapları sevenlere öneririm.
2024 80. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2024 00:00
Rizzoli ailesinin olduğu her hikâye bana çok eğlenceli geliyor. Ana hikâye bu ailenin etrafında gerçekleştiğinde daha da keyifli oluyor. Jane Rizzoli, Frost ve Maura Isles ile olayı çözüyoruz ama -bilmeyenler için- Jane'in annesi Angela Rizzoli başlı başına bir efsane olduğu için kendi olayını yaratıyor, ortalığı önce karıştırıyor, sonra çözüyor. Bu seriyi okumayı çok seviyorum. Keşke dizisi de devam etseydi. =)

Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.