Düşen Korlar ~ Catherine Cowles
Tattered & Torn serisinin ikinci kitabı yine inanılmaz derecede kalbime dokunan bir kasaba hikayesiydi. Travmalarla savaşan Easton ailesiyle tanışmıştık. Şimdi diğer kardeş Hadley’in zamanı.
Kız kardeşi kaçırıldığından beri ailesi tüm tehlikelere karşı duvar olup her bir üyeyi tamamen güvenli bir hayata yönlendirmeye çalışıyordu. Hadley ise hayatı yaşamak istiyordu. Ailesinin bu baskısı onun özgürlüğüyle çatışırken onu anlayan hep Calder olmuştu. Her zaman onu anlıyor ve yanında oluyordu. Tek bir gece, bir olay onları tamamen koparmıştı.
Önce geçmişten bir sahne ve ardından günümüzle başlıyoruz. Günümüzde iki yabancı olan Calder ve Hadley yeniden ufak ufak bir araya geliyorlar ama hep çatışma ve geçmişin yüzleşmeleriyle doluydu. Calder sevdiği insanları kaybetme tehlikesiyle yüzleşmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyordu ve bir daha aynısını yaşamamak için çok savaşıyor. İtfaiye istasyonunda çalışıp kızları Sage ve Birdie ile ilgilenmek istiyordu. Eski en yakın arkadaşı ve sevdiği kadını kaybetme korkusuyla karşılaşmamak için uzak dursa da yine tek bir an her şeyi değiştiriyor. Kaybetmeye çok yakın olup kazanmak için savaşmak temalı diyelim mi?
Küçük bir kasabayı, bekar bir babayı ve eski arkadaşları okumak öyle güzeldi ki onların içine gömdüğü korlar yavaş yavaş alevlenirken içim ısındınresmen. Calder’ın Hadley için korkup onu korumaya çalışması ama bir yandan da hayatını yaşaması için korkularına rağmen alan tanıması çok tatlıydı. Kızların birbirinden Tatlı ve olgun olmalarına bayıldım. Hadley ile ilişkileri harikaydı
Calder’ın aksiyon dolu hayatı ve “Küçük Korkusuz” detayı mükemmeldi. Hani bazen deriz ya onlar birbirinin kaderi diye, gerçekten öyleydi.
Bazı koruyucu tavırların nasıl zarar verici olduğunu Easton ailesinde görmek ve Hadley’in annesiyle olan bir sahnesinden sonra hıçkırıklara boğulması beni çok etkiledi. Tüm bunların ötesinde serinin başında hayatımıza dahil olan gizem, arka planda tehlike ve şüphe de bu hikaye boyunca bizimle yola devam ediyor. Sonuna doğru açığa çıkanlarla hem gizem, hem aşk hem de aileyi yüksek dozda hissettiren harika bir kurguydu. Kesinlikle okumalısınız!