Tattered & Torn #2

Falling Embers

Düşen Korlar
2024 93. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2024 14:19
Herkese Merhaba, Serinin 2. Kitabı ile karşınızdayım. İyidi, okunabilir bir kitaptı. Öyle merak ettiğim ikili değildi ama iyidi. Kitaba gelirsek; ailenin en küçük kızı olan Hadley ile abisinin hemde kendisininde sonradan en yakın arkdaşı olan calder ile olan hikayesini okuyoruz. Çok bir şey anlatacak bir şey yok aslında, aralarında oluşan bağ hem arkadaşlık hemde aşkın kıvılcımları olan bir ilişkileri vardı. Ama Calder ikiz cocuklarının başına kötü bir olay gelince, kendini risk eden ölüme cok yakın olan mecaralardan uzak durmaya karar verir ve böylede Hadley kendinden uzaklaştırır. Neden mi? Hadley annnesi yüzünden cok baskı içinde büyümeye zorlanmış bir genç kızımızdır. Ablası kaçırıldıkdan sonra annesi Hadley üzerine cok fazla düşmeye başlamış. En basitti bisiklet kullanmasına bile izin vermiyormuş fılan... şimdi Hadley kendini özgürlüğü kısıtlandığı düşünerek büyüyor, sonradan isyan ediyor fılan aşırı haklı bu durumda ama geçen yıllar boyunca ne kadar tehlikeli şey varsa yapmaya başlıyor. Ucurumlardan atlama, dağlarda bisiklet sürmek, bisiklette akrobatik hareketler yapmak filan... bu hayat tarzı ile yaşıyor fılan.... Neyse işte polisiye olayları oluyor fılan, cok ayrıntıya girmek ıstemıyorum. Calder ve ikiz kızları daha cok sevdim ben, özellikle kızlarını aşırı tatlılardı. Calder ve Hadley aralarında sorunu cabuk çözdüler bu bakımından beğenmedim. Ama şöyle bir sorun vardı kitapta ; hoşuma gitmeyen şu durum kız karakter özgürlüğünü herşeyin önüne koyuyor, özgürlük derken ksıtlama fılan değil, yaptığı mecaralı şeylerin önüne dedğim gibi ucurumdan atlamak, bisiklilette atlamak vb.. şeyler yani tehlikeli şeyler... her sözünden biri ben bu ruhumu annem içinde , aşık olduğum adam içinde vazgeçemem dıyor devamlı ama lafta tabikide ama gereksizdi devamlı bu söylemesi,
1000k
2024 118. kitabı
Bu ailenin başlangıç kitabını çok beğenmiştim ama Calder ın ve Hadley in aşkının oluşamama ve birden de şıp diye oluşma kısmını hiç beğenmedim. Hadleyden yana sıkıntı yok ama Calder ın hikayesini kızları haricinde hiç hissedemedim. Ayrıca bir ailenin başına kaç kere kaçırılma ve öldürülmeye teşebbüs vakası gelebilir ki. Kitap başına iki yada üç tane kaçırılma ve öldürülmeden son anda yırtma olayı yazarın bu aile için oluşturduğu tema anlaşılan. İlk kitabın aynı olay döngüsünün kırmızı ve mor renklerine bürünmüş hali...... Velhasılı beğenmedim, hatta kitabın sonlarını atlaya atlaya, hoplaya zıplaya okudum. Hiç pişman değilim, yine olsa yine yaparım sayın hakim bey.:)
Kitap Yorumu
·368 syf.·
2024 201. kitabı
7.5 /10 Serinin ikinci kitabı ve bana göre ilk kitaptan çok daha güzeldi. Buradaki duygular karakterlerin hissiyatları daha fazla etkileyiciydi özellikle erkek karakterin duygularını çok sevdim ve karar verdikten sonra vazgeçmemiş olması geri adım atmaması kesinlikle güzel bir detaydı. Kızın annesinden o kadar nefret ettim ki yani kitabın en nefret edilesi karakteriydi bence. Bir insan kızına nasıl böyle yapabilir kendi sorunlarını nasıl kızının sırtına yükleyebilir gerçekten korkunç ve serinin bu kadının çocuklarına ait olması ekstra düşündürücü. Kitabın içerisindeki polisiye kısmı açıkçası tahmin ettim ve tam olarak beklediğim gibi oldu o açıdan biraz beni hayal kırıklığına uğrattı ama dozunda ve güzel işlenmişti. İlk kitaba nazaran daha iyiydi.
Romantik
2024 114. kitabı
Kesinlikle çok güzeldi. Belki ilk kitaptan bir tık daha çok sevmiş bile olabilirim. İçinde tadında polisiye, aksiyon, gerilim, gizem ve heyecanın olduğu güzel bir kasaba hikayesi. Önerilir.
2024 61. kitabı
Hadley, kız kardeşinin kaçırılmasından dolayı annesinin aşırı korumacılığı ile büyüyen bir kız haline gelmiştir. Her ne kadar özgürlüğüne düşkün olsa da bu durum onu kapana kıstırmıştır. Calder ise kızımızı doğduğu günden bu yana tanıyordur. Hadley'i zaman zaman evden uzaklaştıran tek kişidir. Bu arkadaşlık sayesinde evden uzaklaşma maceraları büyük bir olayla sekteye uğrar. Calder sevdiği kadından biraz olsun uzaklaşma kararı alır. Hadley ise özgür olmanın peşinden gitmeye oldukça kararlıdır. Aradan geçen yıllar Calder'ın onu gittikçe kaybettiğini fark etmesini sağlar. Bu kez Hadley ile tekrar arkadaşlık kurup daha fazlası için uğraşmasına neden olacaktır. Son defa Calder hislerini olan tam anlamıyla açıklamaktan çekinmeyecektir. Her ikisi içinde bu yolculuk bir daha kopmamak üzere birbirlerine bağlanmasına neden olacaktır. İlk kitaptan bu yana oldukça merak ettiğim bir seriydi. Özellikle Calder'ın sabırlı davranışı, Hadley'e olan yaklaşımı ve aralarındaki o kopmayan bağı oldukça sevdim. Seriyi sevmeyen yok denecek kadar az. Bence fedakarlık, dostluk ve aşkı hisedebileceğiniz güzel bir kasaba hikayesi. Bekletmeden okunması gerekenlerden. #düşenkorlar #fallingembers #catherinecowles #pukkayayınları
Aşk
2024 22. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 03:42
Hadley kız kardeşi o küçükken kaçırıldığından beri kendi hayatını yaşamak için mücadele ediyordu. Beklentiler ve aile baskısı ona çok fazla geliyordu. Ama onu anlayan, elinden tutan biri olduğunu hissediyordu. Calder.. Hadley, Calder’a uçmayı öğrettiği andan beri aşıktı. Ansızın bir gece her şey değişti ve bu iki insan birbirine çok yabancı oldu. Ama düşen korlar elbette bir gün yeniden alevlenecek. Ben kitabı okurken çok keyif aldım. Sadece bir konuda kitabın eksik kaldığını düşünüyorum kızın peşinde bir sapık var ve sonda bir şeyler yaşanıyor kız o kadar çabuk atlatıyor ki yuh yani yuhhh hemen evlilik evlilik. Abla biraz beklesen mi ya az buz şeyler yaşamadın neyse bunun dışında bence çok güzeldi okuyun öneri öneri öneri
2024 107. kitabı
DÜŞEN KORLAR #kitapyorumu "Ayrı kaldığımız süre bana seninle hayatın ne kadar güzel olduğunu gösterdi.” Calder Cruz otuz yaşında, itfaiyeci ve iki sevimli dokuz yaşlarında ikiz kız çocuğunun bekar babası. Hadley ise acil tıp teknisyeni. İkilinin tanışmaları yıllar öncesine dayanıyor. Hadley'in yıllar önce küçük kız kardeşinin kaçırılmasından beri annesi Hadley'i baskılıyor özgürlüğünü kısıtlıyor, Calder ise ona özgürlüğü tattırıyor. Aralarına bir sebeple soğukluk giriyor iki yabancıya dönüşüyorlar. Carder, hayatın sadece çocuklarından ibaret olmadığını sevdiği kadını kaybetmek üzereyken anlıyor. Tattered & Torn serisinin ikinci kitabı Düşen Korlar. Serinin ilk kitabını çok sevmiştim, yazarın belli bir anlatım dili kurgularını yaratma biçimi var. Aşk kaçınılmaz ama işin içine kaybetme korkusunu mutlaka ekliyor sonlara doğru bir gizem polisiye durumu yaşanıyor. Bu kasaba hikayesiyle birleşince de ayrı bir keyif veriyor kesinlikle. Arkadaşlıkları ve birlerine olan aşkları çok içtendi iki hallerini de okumayı sevdim. Hadley'in Calder'ın kızlarıyla olan ilişkisi çok hoştu aralarındaki iletişim direk kalbe temas ediyor. Hadley'in annesiyse sabır zorlayıcıydı kadın her sahnesiyle başımı ağrıttı resmen, kızına olan desteği sıfırdı bir yerden sonra da kalp kırıyordu. Sürükleyici bir okumaydı özellikle işin içine gizemli mesajlar girince merak iyice artıyor ki sonuna doğru bir sonuca bağlanıyor bu. Serinin bir sonraki kitabı ve geri kalanı için heyecanlıyım.
2025 9. kitabı
Hadley, kız kardeşi kaçırıldığından beri aile baskısı altında kendi hayatını yaşamaya çalışıyordu. Özgür ruhu ve kişiliği annesinin istediği hayata karşı hep karşı olmuştu. Calder onun hayatında her zaman huzur bulduğu alandı. Daima ona destek olmuş ve hayatında özgürlükle tanıştıran kişidir. Ta ki bir gün ikinci yabancı olana dek. Calder, hayatını itfaiye istasyonunda ve kızlarıyla ilgilenerek geçirmek istiyordu. Onun hayatı da en az Hadley'in hayatı kadar zordu. Fakat hayatın her zaman ikinci şanslar için çok geç olabileceğini hayatında sevdiği tek kadını kaybetmek üzereyken anlamıştı. Bu seriyi seviyorum. İlk kitabı Everyle ve Hayes üzerinden okumuştuk ve bu kitapta en az onun kadar güzeldi. Güçlü kadın karakterlere bayılıyorum. Kızlarla olan ilişkisine kadar her şey çok güzeldi. Mutlu sonlara bayılıyorum..
2026 15. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2026 22:40
Ortalama bir kitaptı daha kısa olabilirdi bence olaylar tekrar ediyodu calderin kızlarını çok sevdim ama diğer karakterlerin duyguları bana fazla geçmedi özellikle erkek karakterin ilk kitap çok daha iyiydi
2024 235. kitabı
Düşen Korlar ~ Catherine Cowles . Tattered & Torn serisinin ikinci kitabı yine inanılmaz derecede kalbime dokunan bir kasaba hikayesiydi. Travmalarla savaşan Easton ailesiyle tanışmıştık. Şimdi diğer kardeş Hadley’in zamanı. Kız kardeşi kaçırıldığından beri ailesi tüm tehlikelere karşı duvar olup her bir üyeyi tamamen güvenli bir hayata yönlendirmeye çalışıyordu. Hadley ise hayatı yaşamak istiyordu. Ailesinin bu baskısı onun özgürlüğüyle çatışırken onu anlayan hep Calder olmuştu. Her zaman onu anlıyor ve yanında oluyordu. Tek bir gece, bir olay onları tamamen koparmıştı. Önce geçmişten bir sahne ve ardından günümüzle başlıyoruz. Günümüzde iki yabancı olan Calder ve Hadley yeniden ufak ufak bir araya geliyorlar ama hep çatışma ve geçmişin yüzleşmeleriyle doluydu. Calder sevdiği insanları kaybetme tehlikesiyle yüzleşmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyordu ve bir daha aynısını yaşamamak için çok savaşıyor. İtfaiye istasyonunda çalışıp kızları Sage ve Birdie ile ilgilenmek istiyordu. Eski en yakın arkadaşı ve sevdiği kadını kaybetme korkusuyla karşılaşmamak için uzak dursa da yine tek bir an her şeyi değiştiriyor. Kaybetmeye çok yakın olup kazanmak için savaşmak temalı diyelim mi? Küçük bir kasabayı, bekar bir babayı ve eski arkadaşları okumak öyle güzeldi ki onların içine gömdüğü korlar yavaş yavaş alevlenirken içim ısındınresmen. Calder’ın Hadley için korkup onu korumaya çalışması ama bir yandan da hayatını yaşaması için korkularına rağmen alan tanıması çok tatlıydı. Kızların birbirinden Tatlı ve olgun olmalarına bayıldım. Hadley ile ilişkileri harikaydı Calder’ın aksiyon dolu hayatı ve “Küçük Korkusuz” detayı mükemmeldi. Hani bazen deriz ya onlar birbirinin kaderi diye, gerçekten öyleydi. Bazı koruyucu tavırların nasıl zarar verici olduğunu Easton ailesinde görmek ve

Catherine CowlesYazar · 1 kitap
Writer of words. Drinker of Diet Cokes. Lover of all things cute and furry, especially her dog. Catherine has had her nose in a book since the time she could read and finally decided to write down some of her own stories. When she's not writing she can be found exploring her home state of Oregon, listening to true crime podcasts, or searching for her next book boyfriend.