Puan vermedi·394 syf.····Okunma: 21 Aralık 2024 20:08 200 yıllık bir büyü diyor çevirmeni Hamdi Koç.
Aralık ayı kitabımız "Gurur ve Önyargı" edebiyat dünyasının kült eserlerinden.
Aşk, gurur ve ön yargıya dair güzel diyaloglar...
Önyargılı Elizabeth ve gururun vücut bulmuş hali Mr. Darcy. Kitabın iki muhteşem ana karakteri.
Aşk romanı olsa da dönemin eleştirisi daha ağır basıyor.
Toplumun kadına bakışı, evlilik, saygınlık, statü, miras durumları vb. birçok konuya değiniyor, 1800'lerin İngiltere'sine ışık tutuyor.
Yazıldığı dönemin özelliklerini gerçeğe uygun bir şekilde aktarması ve karakterleri ustaca işleyişi romanın en başarılı yönü.
Bennet ailesi etrafında şekilleniyor eser.
Mr. ve Mrs. Bennet, onların evlilik çağına gelmiş kız çocukları: Elizabeth, Jane, Lydia, Mary ve Kitty.
Farklı karakterlerde olan bu kızlarına zengin bir koca bulma umuduyla çabalayan bir anne Mrs. Bennet.
Güçlü bir kadın karakter olan başkahraman Elizabeth merkezli takip ediyoruz olayları.
Kolay okunan bir eser olduğunu söyleyemeyeceğim maalesef.
Özellikle adların önündeki sıfatlar ve isim çokluğu akıcılığı ve olayları kavramayı zorlaştırıyor ama yarıdan sonra her şey yerli yerine oturuyor.
İşte o yarıdan sonra kitaptan daha çok keyif alıyorsunuz. Kitabın sonu çoook güzel, sizi doyuruyor ve hoş bir tat bırakıyor zihinde.
Sevdim.