''Bizim arkamızda 10'lar var. Bizi koruyan görünür görünmez, bilinir bilinmez desteklerimiz var. Allah 10'lardan razı olsun.''
''Haysiyetsiz yaşamaktansa, kahramanca öl.''
Türklüğü yüceltmek için yaşa, Türk'e kılıç kaldıran eli kır.!
Yetimhanedeki Sevgi annesinin yüreğindeki evlat acısının yansıması olan Mustafa ismiyle hitap ederdi ona. Uyku tutmadığı bir gece yetimhaneden bir kaç kişi tarafından sessizce alınır. Sabah gözlerini açtığında bir oda da kendi gibi 10 çocukla karşılaşır. Başlarında ki adam sizin geçmişiniz yok isimlerimiz yok der. Hepiniz 10 yaşındasınız size verdiğimiz isimleri kullanacaksınız der. İsimler öyle rastgele seçilen isimler değildi. Karakterlerine uygun bir Türk kahramanının adını almıştı 10lar.
Yeni isimler, yeni yaşam ve kurulacak 10 kişilik özel bir ekip. Eğitimler 10 yıl sürmüştü. Bu süre zarfında çocuklar kardeş gibi olmuş birbirlerine kenetlenmişlerdi. Tolga başkan 10lara baba olmuştu.
10lar artık eğitimi tamamlamışlar ve sahaya inmişlerdi. Askeri ve polisi koruyor ama kimse bilmiyordu 10 isimsiz kahramanı.
Sayfalar arasında ufak ufak tarihi yolculuk yaptıran, milli duygularımızı coşturan, kimi zaman duygulandıran kimi zaman mutluluktan gülümseten heyecan dolu bir kitap okudum. Siz kitap sever dostlara kesinlikle tavsiyemdir. 1ONSertaç Erbilici