2024 176. kitabı
“Benim kalbim Karina, ruhum sensin.” Karmen hakkında öğrendiği gerçekler Deren’i aşk ile nefret ayrımına götürür. Tek arzusu bir an evvel Karmen’in canını yakmaktır. Karmen ise kızından sonra sevdiği adamı da kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindedir. Artık tek bir amaç için yaşıyordur: Kızını kaçıranlardan intikam almak. Karmen ile Deren’in heyecan dolu kaçma kovalama hikâyesi başlar. Deren ve Karmen’in hikayesi kaldığı yerden devam ediyor ve o kadar kalp kırıcı bir hale geldiler ki okurken duygulanmamak imkansızdı Deren’in kızına olan bağlılığı, sevgisi ve şahane bir baba oluşuna bayılıyorum Karmen’in ise intikamı uğruna pişmanlık duyduğu şeyler yapmasının üzerinden çok zaman geçmemişti ve artık bütün her şey ortaya çıkmışken cezasını çekmeye hazırdı. Tabii Deren’i kaybetmiş olmak onun için başlı başına bir cezayken onun nefretinin ve kalp kıran sözlerinin de durumu daha da zorlaştırdığı kesindi Karmen’in psikolojisi o kadar yerinde değildi ki sırf Deren onu affedebilsin diye yaptıklarını okumak gerçekten çok ağırdı.. Olayların bir noktada tam tersine dönmesi ile Karmen ve Deren’in arasında bir kovalamaca başlıyor resmen rolleri değişmiş gibiyiz burada ve bu kısımları okumaya bayıldım! Yazarın burada her şeye rağmen Deren’in Karmen’e olan duygularını oldukça başarılı işlediğini söylemem gerekiyor aşksa aşk nefretse nefret ikisini de aynı anda hissettirebilen bir çiftten bahsediyoruz Gerçek Karmen’i okumak, gücüne şahit olmak ve intikamı için yaptıkları soluksuz okuttu kendini. Tabii Deren ile olan bütün diyaloglarına bayıldım! Kendini Karmen’e ve ailesine kabul ettirmeye çalışan bir Deren Ateş mi işte bu tam bir ah kalbimdi Öyle gerçekler açığa çıkıyor ki bu zamana kadar yaşanan her şey anlamını bir anda yitiriyor ne diyebilirim ki soluksuz okuttu kendini şimdiden devamı deli gibi bekliyorum
Siren 2Emine Tavuz · İndigo Kitap · 2024232 okunma