Editör:
İndigo Kitap
Ciltli

·676 syf.·
2024 8. kitabı
#siren1 #siren2 Son bir haftadır uykularımı bölen sabaha kadar beni uykusuz bırakan bir seri #sirenserisi Ilk kitabi bitirdikten sonra ara vermeden devamına başladım ve resmen ruh hastasına dönüştüm çünkü dün gece kitap bittiğinden beri yoksunluk krizi yaşıyorum. Çünkü Karmen ,Deren ,Nil ,Karina kanıma sızdı resmen ve şimdi deli gibi devamını merak ediyorum. İtiraf etmek gerekirse bu kadar bağımlılık yapacağını düşünmüyordum. Yani her duygu baştan sonra derine isleyen türden Kurgu muazzam. Ben hep şey derdim aynı yerden yarası olanlar birbirini en iyi anlayanlar. Peki yandığın yerden yaralamak. Ahhh Karmen ilk kitap boyunca seni acına rağmen asla anlayamadım. Deren 'e yaşadıklarını hiç suçu yokken yaşatmak ,intikam uğruna masum ve herseyden habersiz insanlara kendi çektiğin acıların aynısını yaşatmak. Benim nazarımda da asla affedilir değil. Niyetin her ne olursa olsun kendi kızını kaybettin ve sonunda acı şeyler yaşadın evet cidden çok kötü bir durum kalbim gerçekten seninle birlikte Karmen için yandı . Ama Deren'e yasattiklarin ,adam sana resmen yalvardı yahu herseyden habersiz evladı için gözünün önünde ateşlere yürüdü ama sen tas misin yahu taş olsa çatlar kırılır adamın kızı sende olduğu halde duvar gibi durdun. Deren yaralı üzümlü kekim Senin gibi bir adamın açıdan per perişan olması Ahh bir babanın evladı için çektiği acı İlk kitapta İtalyan mafyası olan Karmen 'in hamile kalıp Türkiye'ye gelmesini kızının organ kaçakçıları tarafından kaçırılması ve öldürülmesi sonucu yaşadığı acı ile parkta gördüğü küçük kız Nil 'i kacirmasi sonrası yaşadıkları ve Nil 'in annesi ve babası Deren 'e yaşattıklarını okuduk. Ay birde yetmedi gidip Deren'e aşık oldu adamı kendine aşık etti İşte Deren acı gerçeği öğrenince iki kere yıkıldı Ahhh Kalbim Deren İkinci kitapta aşk nefrete
Deren keşke gerçek olsa :D
2026 61. kitabı
Okunma: 16 Mart 2026 01:27
𝙎𝙚𝙣𝙙𝙚𝙣 𝙠𝙖𝙡𝙗𝙞𝙣𝙞 𝙖𝙡𝙙ı𝙡𝙖𝙧𝙨𝙖 𝙖𝙧𝙩ı𝙠 𝙤𝙣𝙡𝙖𝙧𝙖 𝙫𝙚𝙧𝙚𝙗𝙞𝙡𝙚𝙘𝙚𝙜̆𝙞𝙣 𝙩𝙚𝙠 𝙨̧𝙚𝙮 𝙠𝙖𝙡𝙥𝙨𝙞𝙯𝙡𝙞𝙜̆𝙞𝙣𝙙𝙞𝙧. O son nedir yine Allah aşkına yaa. Yazarın bizle garezi var her halde. Kaç gündür bu seriden başımı kaldıramıyorum. Sayfalarının kalın olmasına ve puntolarının küçük olmasına rağmen durmadan kaç gündür bu seriyi okuyorum. Özellikle 2ci kitap o kadar sardıki, aşırıı güzeldi her şey. Eğer serinin ilk kitabını sevdiyseniz benim gibi 2ci ye bayılırsınız. Çünkü 2ci kitap 1ci nin daha olaylı, aksiyonlu hali gibi. Ve Deren ile Karmen'in nefret × aşk sahnelerini okuyoruz. Kitabın kalınlığından korkmayın derim çünkü aşırı sarıyor ve okuması bana göre çok keyifliydi. E şimdi tabii ki ben 3cü kitabı okumaya kaçar. Ve aynı zamanda final kitabını :) Okumak isteyenlere keyifli okumalar>3
2025 27. kitabı
Karmen ile Deren arasıdaki sırlar ortaya döküldü,aşk nefrete dönüştü. Karmen’in tek yaşam amacı kızını kaçıranlardan intikam almakken, Deren ise Karmen’den alacağı intikamın peşinde. Büyük bir intikam zincirlemesi içinde, bilinmeyen gerçekler ortaya dökülecek, acılar çekilecek ve çektirilecek. Karmen eski gücüne kavuşurken, Deren kilometrelerce uzaktaki Karmen’e ulaşmak için kendini İtalya’da bulacak. İkinci kitabı ilk kitaptan çok daha güzel buldum ancak bir iki takıldığım noktada oldu tabi ki. Öncelikle tüm kitap boyunca Karmen’in hissettiği şeyleri ve Deren’in duygularını yazar bize gayet güzel bir şekilde aktardı. Hikaye benim gördüğüm kadarıyla Karmen ve Deren’i göz önünde tutarak ilerliyor yani yan karakterleri görüyoruz ancak yoğunluk baş karakterler üzerinde. Betimlemeler ise uzun ve yorucu değildi. Karmen’in güçlenerek kızı için ayağa kalkması, kendini toparlaması çok güzeldi. En başta psikolojik olarak bir çöküntüde olsada asla pes etmemesi ve kendini ezdirmemesi etkleyiciydi. Bu kitapta Türkiye, İtalya ve Rusya olarak üç farklı ülke gördük. Her bölüm kendi içinde karşılaştırılamayacak kadar güzel ve kendine hastı. İtalya’da ki aileyi okumak güzeldi ancak bana göre fazla basit anlatılmıştı. Russo’lar İtalya’nın en büyük ve korkulan ailesi ama bu konuda çok az şey gördüğümüzü düşünüyorum. Karmen’nin pek çok olayını görebiliyoruz ama abileri ve ailenin gücü kısmı eksik kalmış gibiydi, ben pek etkilenemedim. Bir diğer beğenmediğim kısım ise Deren’in Russo’lara karşı tavırları. Evet kendisi de tehlikeli ve güçlü biri ama böyle bir aileye bu derece saygısız ve abartı tavırları yanlıştı. Ailenin ise sırf Karmen istiyor diye bir şey yapmaması pek gerçekçi değildi. Bu tarz kitaplarda bu kısımlar daha gerçekçi yazıldığında kurgu daha güzel bir hale geliyor.
2024 160. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2024 15:16
Bir annenin intikamını ve bu yolda başına gelenleri anlatan en güzel hikayelerden birini #siren i getirdim size ... Siren, serinin ikinci kitabı ve benim de yazarın kalemini ikinci kez okuma şansım olan kitap. İlk kitap ile seriye öle bir giriş yapmıştık ki soluksuz okuyup yerimde duramamıştım. Kızı kaçırılan Karmen'in onun intikamı almak için giriştiği bu yolu okurken tüylerim diken diken olmuştu. Onun acısını, gözünün hiçbir şeyi görmeyişini okumak çok acıydı fakat aynı acıyı Deren'e de kendi yaşatması çok kötüydü. Hem de genç adamın gözünün önünde günden güne mahfoluşunu izlerken. Şimdi ise intikam sırası Deren'e geliyor ve sevdiği, güvendiği kadına karşı hissettigi aşkın nefrete dönüşmesi aşırı ağırdı. Okurken kalbimin sıkıştığı ağladığım yerler oldu. İki kitabı da okurken iki karakterinde aşklarının ve nefretlerinin onlara ne yaptığını okuduk. Deren'in Karmen'e karşı söyledikleri, davranışları, onu içine ittigi durum çok ağırdı. Karmen ve Deren ayırt edemiyorum en sevdiğim karakterler. Yazar onları öyle bur anlatıyor ki sanki gerçekler. Onların hikayelerine girdiğimde kapılıp gidiyorum. Birinci kitaptan sonra kesinlikle bir araya artık gelmeleri imkansız demiştim ama yazar öyle bir yazmış ki..offff Birinci kitap daha çok Turkiye'de geçerken ikinci kitap artık Karmen'in evi İtalya'da ailesiyle geçiyor. Abilerini çok sevdim beni eğlendiren kısımlar kesinlikle onlarla olanlardı. Tabi küçük Nil'i de unutamam aşırı tatlıydı hele konuşmaları ve Noah ve Yaman'a karşı hissettikleri O kadar isterdim ki tekrar karşılaşmalarını. Sonraki kitap için çok heyecanlıyım. Çünkü ikinci kitapta bizi sevindiren bir olayın kitabın sonunda bizi şoka uğratması ve devamını bekleyecek olmak. Ayrıca üçüncü kitaptan küçük bir bölüm verilmiş ki beni daha da heyecanlandırdı. El mahkum
2024 166. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2024 15:49
"Beni hatırladığında ne hissediyorsun?" "Hatırlamamam gerektiğini." "Ben ne hissediyorum biliyor musun?" "Ne hissediyorsun?" "Kaybettiğimi." . Haftaya çok severek okuduğum Siren serisinin ikinci kitabının yorumuyla geldim. İlk kitabı soluksuz okumuştum ama bu kitabı nasıl okudum anlatamam. Öyle olaylar yaşandı ki her sayfayı yüreğim ağzımda okudum. Yazarın kalemi, anlatımı çok başkaydı bu kitapta. Bazı sahnelerde gözyaşlarım durmazken bazı sahnelerde gülümsememe sebep oldu. Siren2 kitabını elimden bırakamadan okudum. Yorumuma geçmeden kesinlikle bu seriyi okumanızı tavsiye ederim. Karmen, onu yaşadıkları o kadar ağırdı ki hiçbir anne bunları yaşamamalı Fakat Nil'i kaçırarak aynı acıyı Deren'e yaşatmakla doğru şeyler yapmamıştı. Kendince intikamını almak için yol bulduğunu düşünse de her şey eline koluna dolandı. Deren, âşık olduğu kadın tarafından yaşadıklarına inanamadı. Âşkını Karmen'e sonuna kadar hissettiren, yaşatan Deren'in nefretinede nasıl hissettirdiğini gördük. Hatta Karmen'e bir sahnede öyle şeyler söylediki beni bile mahvetti. Haklısın ama bu kadar ağır konuşma Deren dedim. Karmen, yaşadıklarına rağmen çok güçlü bir karakter. İtalya'ya ailesinin yanına dönmüş ama intikamını almaktan vazgeçmemişti. Abileri sorgusuz sualsiz onun yanındadır. Karnen'in abileri ve yengesine bayıldım. Deren'in onlarla olan laf dalaşları beni çok eğlendirdi. Hem ağlatan hem güldüren bir kitaptı ve her cümleyi hissederek okudum. Tekrar diyorum bu seriyi kesinlikle okumalısınız. Üçüncü kitap hemen gelmeli
2026 21. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 00:00
Siren II ~ Emine Tavuz . Sirenim de Sirenim diyerek başlıyorum arkadaşlar Bu kitabın bendeki yeri öyle ayrı öyle özel ki asla söylemek istediklerimin tamamını buraya sığdıramayacağım Siren yıllar sonra Emine Tavuz ‘dan okuduğum ikinci kurguydu. İlk kitaba bir akşam başlayıp elimden bırakamadan okumuştum. Özellikle dayanamayıp devamını okurken ağladığım dakikaları asla unutamıyorum. Şimdi tam da o beni yerden yere vuran sayfaları kitaptan bir kere daha okumak beni paramparça etti Kalbim Karina’m, yanlış yaptığını en başından beri bildiğim hak vermesem de anladığım Karmen, minik bebeğim amoye mi Nil’im, sonsuz hak verdiğim ama kalbimi de kırabilen Deren ile inanılmaz bir kitaptı. Karmen’in acısını, affedilme isteğini ve intikam tutkusunu o kadar net işlemişti ki duygular daha samimi ve daha gerçek geçemezdi bana. Deren’in öğrendikleriyle beraber aşk ve nefreti aynı anda kaldırmaya çalışmak o dağ gibi adamı öyle bir hale getiriyor ki düşündükçe gözlerim doluyor. Onu kızından ayıran ve kızını ararken yanında sessiz kalan kadını affetmek imkansıza yakınken intikam arzusu da zirvedeydi. Karmen ise yaşadığı kaybın etkisini aşamadan sevdiği adamı kaybeden ruhu paramparça ama çok güçlü bir kadındı. Hala ayaktaysa tek bir amaç için ayakta ve o intikamı aldığını okumak için çıldırdım! Deren ve Karmen’in yüzleşmeleri, hataları ve boğazımın düğümlendiği onlarca sahneyle beni darmadağın etti bu kitap. Karmen’in İtalya’daki hayatı, abileri ve Deren mevzusu bir araya gelince kitap inanılmaz bir noktaya taşındı. Aksiyonun ve duygu fırtınasının zirvede olduğu muhteşem bir kitaptı. Şimdiye kadar bir kitap hem insanın canını acıtıp hem de acıyan yerlerini iyileştirir mi bilmiyordum ama bu kitap tam da öyleydi. Bahsetmek istediğim bir sürü karakter, bir sürü olay ve bir sürü acı var ama
2024 18. kitabı
𝐒İ𝐑𝐄𝐍 𝟐 // #𝑘𝑖𝑡𝑎𝑝𝑦𝑜𝑟𝑢𝑚𝑢 Söze nereden nasıl başlasam, duygularımı ve düşüncelerimi nasıl ifade etsem şaşırmış durumdayım. İlk kitabıyla beni gece gündüz esir alan Siren devamıyla hikayesine daha da fazla hapsetti beni. Başlar başlamaz ilk bölümlerde ağlamaya başladım, varsın gerisini siz düşünün. İlk kitap merak ve heyean büyük bir gizem üzerinde ağır basarken 2. kitap çok duygusal ve çok da eğlenceli geçti. Nil'in sürekli Yaman ve Noah hakkında babasını kıskandırmaları, Yaman ile Deren'in atışmaları, aralarında geçen muhabbetler çok tatlı çok komikti. Nil'im benim üzümlü kekim :) Ve karinam.. Karmenin kalbi karinam. Ruhu Deren'im.. Karina için ne yazsam hangi cümleleri kursam onun yaşadıklarını, yaşamla mücadelesini, annesinin sevgisini ve hasretini anlatmaya yetmez. Okurken hayalimde o kadar net o kadar canlılardı ki benim için ağladım ağladım kalbim acıya acıya okudum. Ama biliyordum, en başından beri içimde bir umut bir beklenti vardı. Sayfa 552, nefeslerimi tuttuğum aynı zamanda gözyaşlarımı bıraktığım o an. O an öyle bir şey oldu ki tüm dünyaya bende kapattım kendimi. Karmen, Deren, Carlos ve diğerleriyle beraber. Carlos demişken, çok kısa ondan da bahsetmek istiyorum. Bu hikayede ne kadar kızsam da ne kadar suçlu bulsam da devam kitabında kesinlikle kızına karşı beslemeye başladığı sevgi ve şefkat onu gözümde temize çıkardı :) İyisin Carlos iyisin iyi. Çok sohbet ettim biraz kitabın konusundan bahsedeceğim: İlk kitabı okuyanlar bilir, Karmen italyan ünlü bir mafyaydı ve gizli saklı büyüttüğü kızı organ mafyası tarafından kaçırılıp öldürülmüştü. Tabi işin gerçeğinde bunu yapan beklenmedik birisi çıkmıştı. Siren 2 de Karmen Türkiye'den kendi ülkesi İtalya'ya dönüyor ve mafya olan abileriyle kızının katilinin peşine düşüyor. Bir yandan Deren de var tabi, kardeşini
2024 100. kitabı
SİREN 2 #kitapyorumu "Sen, benim seni sevdiğimi düşünerek bana âşık oldun. Bense senin benden nefret edeceğini bilerek sana âşık oldum." Gerçekler açığa çıktı ama sadece görünenden ibaret olanlar, Deren'in bilip inandıkları. Birinci kitap çarpıcı bir sonla bitmişti ikinci kitabımızda yoğun bir nefret intikam alma duygusu var. Deren'in tek arzusu Karmen'e acı çektirmek. Ve bunu öyle bir yapıyor ki nefes alamadım resmen sahneleri okurken. Kitabın ilk yarısında sevdiği kadının canını zehirli cümlelerini kullanarak yakıyor. Karmen'i intihar noktasına kadar götürüyor. İlk kitap hiçbir şeymiş ikinci kitapla yazarımız bizi paramparça ediyor. Resmen yerden yere vuruyor dağılıyoruz. Bu sene okuduğum en iyi hikayelerden biriydi kesinlikle her satırı ayrı etkileyiciydi. Çok yoğun bir okuma süreci yaşattı bana. Kalbimi ağrıtan, sızlatan, boğazımın düğümlendiği, tüylerimin diken diken olduğu hatta buz kestiğim bir süreç... Hangi duyguyu karakter hissediyorsa okur da aynı şekilde onu hissetmiyor bizzat yaşıyor. Yazarın anlatım diline bir kez daha hayran kaldım. Aşktan nefrete başlayan hikayemiz, nefretten tekrar aşka dönüşerek ilerliyor. Deren kızmak istesem kızamadım kendince haklıydı, Karmen ve Karina kalbim diye diye sayfalarda ilerledim. Karmen'in Karmen için intikam alma kısımlarını okumak için can attığımı söylemem gerek. Küçücük bir bebeğe yapılanlar anlatılırken nefesim kesildi. Yaman beni çok keyiflendiriyor, Deren ile olan diyaloglar neşe veriyordu. Karmen'in abileri eşittir Nil'in tepkileri diyorum direk, üzgün değilim Deren. Üç abiyi de ayrı sevdim, Deren'in sürekli onlarla zıtlaşması yüz güldürüyor, Salvadore'un karısına duyduğu aşk ise beni mest etti. Son sahne şok edici ama asıl üçüncü kitaptan verilen alıntı kafa karıştırıyordu, Deren'e edilen sitemler ile kitap
2025 145. kitabı
Bu serinin ilk kitabını okuduğumda hiç bu kadar seveceğimi düşünmemiştim ama aşırı fazla sevmiştim. Yani sanırım kötü karakterin bu sefer kadın oluşu mu beni daha çok cezbetti bilmiyorum ama Karmen öyle şeyler yapıyor ki yenilir yutulur, affedilir şeyler değildi. Kendi acısı da büyük evet fakat aynı acıları hiç suçu olmayan birilerine sırf amaca giden yolda bir araç olmaları için yaşatması bende zirveydi İşte onun ifşasını okumak için bir gece sabahladığımı biliyorum ve sonu da of ki ne oftu. Kendi elleriyle bir intikam meleği yarattı. İşte bu ikinci kitapta da o meleğin gazabıyla yüzleşiyor. Yazar öyle bir aşk yazmış ki imkansız dersiniz fakat güzel de bir yön vererek sizi yavaş yavaş o imkansızlıktan çıkarmasını da bildi Bu kitabı da soluksuz okudum Öyle güzel bitiyordu ve ben dört köşe olmuştum ta ki son cümleyi okuyana kadar Nasıl yaaa? Kim yaptı ve nasıl yapar diye bir süre kalakaldım Finali araya bi kaç kitap alıp hemen bu ay bitireceğim . Konusundan da biraz bahsedeyim. İlk kitabı okumayan devamını okumasın lütfen Şimdi ilk kitabın sonunda Deren’in yediği kazık unutabileceği türden değildi ve Karina’yı eline geçirmek tek gayesi oldu. Onu kayınpederiyle bir mezarlıkta bulduğunda kendisini bir sebeple öldürmek üzereydi ama Deren buna izin vermedi çünkü Karmen’e kolay bir ölüm yoktu. Onu önce polislere teslim etti sonra bir şekilde Karmen kaçmayı başardı ve İtalya’ya dönmeden önce Deren’e en büyük sırrını açıkladığında Deren hayatının ikinci şokunu yaşamış oldu. Peşinden İtalya’ya gitti. İntikamını unutmadı fakat onu da unutamadı. Ne onunla ne de onsuz misali Karmen’in yakasına yapışıp kendisini onun özel koruması ilan etti. Diğer taraftan Karmen de gerçek düşmanından intikam almak için yaşıyor ve artık sona yaklaşıyordu. Deren ona ayak bağı olsada peşinde
2024 176. kitabı
“Benim kalbim Karina, ruhum sensin.” Karmen hakkında öğrendiği gerçekler Deren’i aşk ile nefret ayrımına götürür. Tek arzusu bir an evvel Karmen’in canını yakmaktır. Karmen ise kızından sonra sevdiği adamı da kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindedir. Artık tek bir amaç için yaşıyordur: Kızını kaçıranlardan intikam almak. Karmen ile Deren’in heyecan dolu kaçma kovalama hikâyesi başlar. Deren ve Karmen’in hikayesi kaldığı yerden devam ediyor ve o kadar kalp kırıcı bir hale geldiler ki okurken duygulanmamak imkansızdı Deren’in kızına olan bağlılığı, sevgisi ve şahane bir baba oluşuna bayılıyorum Karmen’in ise intikamı uğruna pişmanlık duyduğu şeyler yapmasının üzerinden çok zaman geçmemişti ve artık bütün her şey ortaya çıkmışken cezasını çekmeye hazırdı. Tabii Deren’i kaybetmiş olmak onun için başlı başına bir cezayken onun nefretinin ve kalp kıran sözlerinin de durumu daha da zorlaştırdığı kesindi Karmen’in psikolojisi o kadar yerinde değildi ki sırf Deren onu affedebilsin diye yaptıklarını okumak gerçekten çok ağırdı.. Olayların bir noktada tam tersine dönmesi ile Karmen ve Deren’in arasında bir kovalamaca başlıyor resmen rolleri değişmiş gibiyiz burada ve bu kısımları okumaya bayıldım! Yazarın burada her şeye rağmen Deren’in Karmen’e olan duygularını oldukça başarılı işlediğini söylemem gerekiyor aşksa aşk nefretse nefret ikisini de aynı anda hissettirebilen bir çiftten bahsediyoruz Gerçek Karmen’i okumak, gücüne şahit olmak ve intikamı için yaptıkları soluksuz okuttu kendini. Tabii Deren ile olan bütün diyaloglarına bayıldım! Kendini Karmen’e ve ailesine kabul ettirmeye çalışan bir Deren Ateş mi işte bu tam bir ah kalbimdi Öyle gerçekler açığa çıkıyor ki bu zamana kadar yaşanan her şey anlamını bir anda yitiriyor ne diyebilirim ki soluksuz okuttu kendini şimdiden

Emine TavuzYazar · 9 kitap
Emine Tavuz, 3 Mayıs 1998’de dünyaya gelmiştir ve İstanbul’da yaşamaktadır. Üniversitede Sosyal Hizmetler okumaktadır. Yazmanın hissetmekten geçtiğine inanan yazar, yazarlık serüvenine Çürük Vişne adlı eseriyle başlamıştır.