Kitabın sonunu okurken son olduğunun bilincinde olmayarak okudum, ne ara bitti anlayamadım bile. Keşke biraz daha devam etseydi ama bazı şeyler tadında güzel diyelim.
Kitap hakkında da şunu söyleyebilirim, eğer kitabı okuduktan sonra konusunu 16 yaşındaki genç bir kızın kendisinden yaşça çok büyük olan bir adama duyduğu hayranlık - ben aşk demeyi tercih etmiyorum - olarak tanımlarsanız beğenmeyebilirsiniz. Böyle söyleyince de pek hoş durmuyor zaten. Ancak buna odaklanmak yerine kitabı yapılan muhteşem gemi yolculuğunu mükemmel betimlemelerle anlatması olarak yorumlarsak ortaya çok tatlı bir yorum çıkar. Bu yüzden bu şekilde yorumlamayı tercih ediyorum, gerçekten okurken çok keyif aldım ve yazarın dilini de sevdim. Sakinleşmek, kafa dağıtmak ve özellikle bu soğuk günlerde evde otururken dahi güzel bir gemi yolculuğu yapmak isterseniz kesinlikle okuyun derim. Kitabın ilk başlarını sevgili •İpek•'in önerdiği Pelleas and Melisande Suit parçası ile okurken ortalarında Grass, Dew and Marmalade parçasına geçtim. Kitabın yaklaşık olarak son on sayfasını ise Evgeny Grinko'nun "Mr. Squirrel" parçasıyla okudum ki çok uyumlu oldular.
Kitap en başta fazlaca neşeli ve umut doluyken ilerledikçe karakterimizin hissettikleri ile nasıl farklı düşüncelere ve dünyadaki farklı renklere adapte olduğunu okuyoruz bu yüzden şarkılar da giderek duygusallaşıyor.
Yazarın Ruth isimli kitabını da aldım ve Arayışlar'ı da yakında alacağım, iyi okumalar dilerim.
Çok güzel bir inceleme olmuş😍 Kitabı çok merak ettim. Umarım yazarın okumak istediğin diğer kitapları daha da güzel çıkar ve keyifle güzel günlerde okursun arkadaşım🙋🏻♀️