Rüyalar hayallerin gizlice gerçekleşmesidir.
2024 180. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2024 23:39
"Artık bildiğimi zannettim hiçbir şeyden emin değilim. O halde doğru yoldasın. Zira insan, bilmediğinin farkına vardıkça olgunlaşır." Her sayfasında merakımı artıran, okudukça düşündüren, heyecanlandıran bir kitap oldu. Kitapta altı çizilmedik cümle kalmadı diyebilirim. Okudukça gerçekten mi diye sizi hayretler içerisinde bırakırken bir o kadar da olamaz dediğiniz yerde kendinizi kitapta geçen bilgileri araştırırken buluyorsunuz. Araştırdıkça ve kitabı okudukça beyniniz yansa da Esrar-ı Havas sizi bilgi bombardımanına tutmaya devam ediyor. Din, ezotonik tarih, uzay, mitoloji, polisiye, arkeoloji, mekanlar, şehirler, siyasi düşmanlar, ajanlar, istihbarat geniş bir konu yelpazesi olan kitap günümüze o kadar güzel harmanlanarak anlatılmış ki her sayfası ayı bir heyecan, ayrı bir bilgi. 2024 yılında okuduğum en kitaplardan bir tanesi diyebilirim. Nedir tarih? Geçmişin bilgisi mi? Belgelerin incelenmesi mi? İstanbul Üniversitesi Tarih Profesörüne gelen gizemli bir mesajla başlıyor kitabımız. Arkeoloji müzesinden yedi uyurlar mağarasına kadar uzanan yolculukta neler yok ki? Polisiye macera ile başlayan bu yolculukta biz okuyucuları dünyadan çekip alıyor ve sırlarla dolu gizemli bir dehlizin derinliklerine sürüklüyor. "Sen benimle yoldaşlığa tahammül edemezsin! " Kehf süresi 67.ayet Kehf Suresi etrafında dönen ashab-ı Kehf, Musa as. , Hızır as. , ve zülkareyn as. ile devam eden bilgi akışında kitabın serüveni öyle noktalara doğru ilerliyor ki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. " Hikayeler hiç bitmez. Asıl önemli olan, hikayelerden ders çıkarabilmek ve kıssadan hisse alabilmek." Esrar-ı Havas Hiç bitmesini istemediğim kitaplardan bir tanesi oldu benim için. İsmail Bağırtlak hocamızın kalemine bilgisine sağlık. Bu arada bu kadar çok bilgiyi bir olay örgüsünün içinde nasıl bir araya getirip harmanladınız merak ettim. Heyecanla ve merakla kitabın devamını bekliyorum. MUTLAKA OKUYUN!!!! Sevgiyle ve kitaplarla kalın.
Esrar-ı Havasİsmail Bağırtlak · Demos Yayınları · 2023324 okunma
Hediye de kabul ediyorum bu arada ☺️
《My Books World》
@berk_1938 🤣🤣🤣🤣
Kıymetli inceleme için teşekkür ediyorum alıntılardan zaten merak uyandıran bir kitaptı inceleme sonrası listeme kesin giriş yaptı:)
《My Books World》
Rica ederim. Harika bir kitaptı listenizde enlerde yer alacak emin olun😉