Küdüs ve Filistin
2025 20. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2025 00:34
Yusuf el karadavi her müslümanın ortak davası Bir kitaptaki en önemli husus yazarıdır . Yazarın hakkında bize çok güzel bir hakikat anlatır Ahmet varol kitabın takdiminde şöyle söyler müslümanların kutsal değerlerine ve bunların başında da kudüs davasına sahip çıkma konusunda yeterli duyarlılığı göstermeleri bu bilinci kazanmalarına bağlıdır. İşte bu bilinci kazanmalarında onlara ilim erbabı öncülük edecektir. Müslümanların yaralarına parmak basan, onların ortak davaları ile ilgilenen, bu konuda yeterli duyarlılık gösteren ilim adamları aynı zamanda dava önderleridir. Özellikle müslümanların dağınık halde olduğu ve yeniden Vahdet’i gerçekleştirmeye azami derecede ihtiyaç duyduğu, güçlerinin dağılmış olması sebebiyle dünyanın her tarafında haksızlığa ve mağduriyete maruz kaldığı çağımızda dava önderi âlimlerin ehemmiyeti daha da artmıştır. Ama ne yazıkki sayıları çok değildir. Yusuf Elkaradavî’nin sayıları az olan dava önderi âlimlerin en aktiflerinden olduğunu söyleyebiliriz. Bu vasfından dolayı kendini üniversite amfilerine veya camilere kapatmayıp bütün dünyaya açılmaya, dünyanın her tarafında mağdur edilen müslümanların sesi olmaya, bu amaçla gittiği her yerde yaralara parmak basmaya çalışmıştır. İlerleyen yaşına rağmen bugün bu konuda hâlâ çok aktif olduğunu söyleyebiliriz. der Ahmet varol. Yazar önsözünde der ki şöyle bir atasözümüz var :” firavuna; seni firavunlaştıran azdıran neydi? Diye sorulmuş o da, beni yaptığımdan alıkoyacak birinin çıkmaması cevabını vermiştir” yazar bu sözünün devamında kitabı niye yazdığına dair bir açıklama yapıyor çok etkileyici ve mesajı nettir. Biz bu kitapta, gaflet içinde olanları uyarmak , uyuyanları uyandırmak, unutanlara hatırlatmak, korkanlara cesaret vermek, kararsız olanlara yol göstermek, hainleri ortaya çıkarmak; teslim olmayı reddeden, acizlikten sıyrılıp şerefli ve onurlu bir yaşam olan şehadeti tercih eden mücahitlere destek olmak istedik. (Sayfa 9) Bundan iki yıl önce katarda vefat etti Kitabımız dokuz bölümden ulaşıyor sırasıyla islamsa Kudüs’ün yeri başlığı , Kudüs’ü Yahudileştirme çabası, İsrail ile aramızdaki savaşın hakikati, Yahudi Kudüs ve Filistin üzerinde hak iddialarının tümü batıldır, Düşmanımızı tanıdık mı?, İşte düşmanımız, Siyonizm tüm dünya için tehlikelidir, Amarika ve israil. Dünyanın sessizligi başlığı altında şöyle tespit var bir başka etken de dünyanın sessizligidir gerçekte bu etken Amerika’nın dünyaya egemen olmasının bir sonucudur bunu canlı tutan bir diğer husus ise hak sözü söyleyecek, kınayıcının kınamasından ve zalimlerin zulmünden Çekinmeyecek güçlü önderlerin bulunmayaşıdır. Bu hakikatin fotoğrafını günümüzde çok daha net görebiliyoruz. Kitabın sadece mescidi aksanın , Kudüs’ün önemine değinmekle yetinmeyip mücadele edilmesi gereken siyonizmi ve yahudi fikirlerinin batıl olduğunu beyan etmesi bu iki oluşumu tanıtması da çok iyi düşünülmüş. Çünkü mücadele etmeyi bilsekte düşmanı tanımadan zafer nasip olmayabilir. Rabbim küdüsün mescidi aksamızın fethini özgürlüğünü nasip etsin inşallah . Bizleride payidar olanlardan kılması duası ile selametle.
Araştırma-İnceleme
KudüsYusuf el-Karadavi · Nida Yayıncılık · 20212,796 okunma