2024 19. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2024 21:05
Okudumbitti Mina Urgan’ın vefat etmeden 3 yıl önce yazdığı otobiyografik eserini bitirdim. Kitap öncelikle altı bölümden oluşuyor. İlk bölümde yaşlılık günlerinden bahsediyor daha sonra çocukluk ve gençlik diye devam ediyor. Dördüncü bölüm ise tanıdığı ünlü kişilerden bahsediyor. Şuan hala okuduğumuz ünlü yazarlardan profesörlerden vs.. Beşinci bölümde siyasi hayatından ilerlemiş. (Sanırım sıkıldıgım kısım sadece burasıydı) Altıncı bölüm ise harika bir albümden oluşuyor. Kitaba bakış açım şu şekilde; Kitap Mina Urgan yanınızda size hayatını anlatıyormuş gibi ilerliyor. Akıcı ve sade buldum. Kendisi merak ettiğim bir kişilikti bu kitap sayesinde onu yakından tanıma fırsatı yakaladım iyi ki de okumuşum. Mina Hanım Atatürk dönemini görmüş ve birçok olaya şahit olmuş.(1960, 70 ve 80 darbeleri gibi) Kitapta 1960 lı yıllardan sonra Türkiye’nin ne kadar çok değiştiğine yer vermiş. Mina Hanım şu an yaşıyor olsaydı Türkiye’nin gidişatı hakkında yorumları nasıl olurdu tahmin edemiyorum. Kitapta coğu kişiden bahsederken eşinden bahsetmemiş acaba ben mi kaçırdım diye düşünürken araştırdım eşine yer vermemiş birkaç kere çocuklarımın babası diye söz ediyor sadece bu kısım dikkatimi çekmişti. Belli kısımlarda çok şaşırdım ve rahatsız oldum. O kısımlardan bahsedeyim. Tüm dinlere karşı saygılı davranırken kendi yaşadığı ülkenin çoğunluğu müslümanken müslümanlığa karşı çok fazla irite davranıyor olması. İnsanları ayrıştırmış bizden olan bizden olmayan gibi. Ve bu konuda tezat kaçtığı birkaç yere de rastladım. Özgürlüğü savunurken kendisini eleştirir vaziyette gördüm. Yinede ülkemiz adına aydın bulduğum bir kişilikti puanım: 9/10
Bir Dinozorun AnılarıMina Urgan · Yapı Kredi Yayınları · 202214,3bin okunma