2024 36. kitabı
MAVERA Kitabın yazarının daha önceleri televizyonda yayınlanan Sen Anlat Karadeniz ile Destan dizilerinin senalisti olduğunu biliyordum. Bu dizilerden Destan'ı çok beğenmiştim. Sanırım kitabı da beğenirim diyerek açtım sayfaları, okumaya başladım. 600 sayfalık bir kitap.. Kitabın ilk 300 sayfası çok akıcıydı. Sayfaları sürekli hafızasını kaybeden Gürhan Bey ne zaman hafızasını hatırlayacak, diye merak ederek okudum. Gerçi çok uzun sürmedi kitabın yarısında Gürhan Bey'in hafızasının yerine gelmesiyle, onun gerçekte kim olduğunu öğrendik. Öğrendik öğrenmesine ama bu 300 sayfadan sonra kitabın konusu ağırlaşmaya başladı, zor ilerledi. Hatta kendime kitap için "bitse de gitsek, artık" bile dedim. Kitabın nihayetinde ise kitaba yeni karakterlerin eklenmesiyle kitabı noktadık. ### Okur Olarak Son Söz Bana sorarsanız kitabın dizi gibi beklentilerimi karşıladığını söylemeyeceğim. Her şeyden önce kitabın mazoşist karakterlerine hiç ısınamadım. Feray kendisini sevdiğini söylüyor, "Eee ne var bunda," der gibi omuz silken bir tavır takınıyor karakter. Feray sofrayı hazırlıyor, hadi gel sana yardım edeyim tencereyi getireyim yok. "Feray çabuk gel, biz doyduk kaldır çabuk sofrayı.." Bu neyin kafası? İç sesim Allah Allah diyorum. Bu kadın bu adam da ne buldu da sevdi? Hadi bunları geçtim, adamın karakteri böyle, der geçeriz.. Peki sürekli bol küfürlü, kaba bir şekilde konuşmasına ne demeli? Kadın onun başına bir iş gelecek diye korkuyor, endişeleniyor. Aynı şekilde mazoşist karakter de sevdiği için korkuyor, endişeleniyor ama gelgörelim o endişelerini öfkeyle kadının canını yakarak söylerken, iş kadına gelince "sen sus ben konuşucam" modunda. Arkadaş, hiç kimse öğretmedi mi sana empati kurman gerektiğini.. Ne yalan söyleyeyim. Kalp, aşık olunca köreliyor mu ne oluyor bilmiyorum, ama o adamı, Feray'a hiç yakıştıramadığım kesin. Ayrıca belirtmek isterim, kitap kesinlikle yetişkin içeriklidir; içinde argo, küfür, ahlak ve değer yargılara ters düşebilecek kısımlar mevcuttur. O yüzden kitabı, kesinlikle on sekiz yaşından küçüklerim okumasın!! diyorum.. Bir sonraki incelemede görüşmek dileğiyle.. Sevgiyle kalınız, Değerli Dostlarım ๑ ◕‿◕ ๑ Gizemli okur
MaveraNehir Erdem · Müptela Yayınları · 2017274 okunma
2.281 Gösterim