Spoiler içerir
2024 261. kitabı
Bizde c.n onlarda şeytan. Bizde hoca onlarda rahip. Kısacası mantık aynı. Yaratıcıya inançlı olmak ya da olmamak! Ne dersiniz inançlılara mı daha fazla musallat olur şeytan yoksa inançsızlara mı? Bu kadar çok korku filmi çekilmediği zamanlar şeytan filmi kesinlikle bir numaraydı! Defalarca izledik ailecek. Biliyor musunuz bilmem türkler de çekti bu filmi. Yeşilçam oyuncularından korku filmi. Fena da olmamış dönemin şartlarını düşünürsek. On bir yaşındaki Regan oujia tahtasıyla oynamayı alışkanlık haline getirir ve ülkenin ünlü aktristi olan annesi Chris bu durumu yadırgamaz. Hatta kızının bahsettiği ruh Selamsız Kaptan'ı telaşsız bir şekilde merak eder. Selamsız Kaptan'ın bahsi geçtikten sonra evde tuhaflıklar olmaya başlar. Regan babasının umurunda değildir ama annesinin en kıymetlisidir. Yönetmen Burke Dennins'in ölümüyle işler daha da karmaşık hale gelir. Regan artık küçük bir kız çocuğu gibi davranmıyordur. Görünümü de konuşmaları da olumsuz anlamda değişmiştir. Evde çalışanlar, dedektifler, rahipler Chris'e ne derece yardımcı olabilecek sayfalar ilerledikçe öğreniyoruz. Ve bir şey daha; ateist olan Chris'in inancında bir değişme olmuş mudur kızının yaşadıklarından sonra? Şeytan bir insana musallat olduysa eğer ondan kurtulabilmek mümkün müdür? Ve nasıl?
ŞeytanWilliam Peter Blatty · Feniks Yayınları · 2012312 okunma