···Okunma: 25 Aralık 2024 09:46 Alice Hoffman )( Görünmez Zaman
☆Özgürlüğün ne kadar ağır olduğunu hissedene kadar bilmiyordu.
☆Mia'ya...Bu bir rüyaysa bizim rüyamız ve sen sadece bana aitsin.
☆Uyanık anlarımızda rüya görür, uykumuzda yürürüz.
Merhaba, bugün çok sevdiğim kitapların yayınevi @yanpasaj dan yepyeni bir kitap paylaşımı ile geldim. Öyle etkileyici bir okuma oldu ki hangi karakter üzerinde daha fazla dursam bilemiyorum şu an...
Kitap Ivy ve Mia nın üzerinde ve bir anne_kız hikayesi diyebilirim. Fakat öylece bir ebeveyn çocuk ilişkisi sanmayın. İki ayrı ruhu düşünün öncelikle. Biri herşeye sahip olduğu bir dünyanın içinde hayal kırıklığına uğrayıp boşluğa düşmüş . Diğeri ise kısıtlı bir dünyada bedenine sığmayan özgür bir ruh..Canım Ivy onun için ne kadar üzüldüğümü anlatamam. :((
Bu kitapta öncelikle ders alınacak ilk başlık gerçekten ebeveyn olmak neyi gerektirir? Bu kısımda babasını çok seven Ivy nın nasıl kalbinin kırıldığını bir bilseniz. Bence sonrasında ki hayata tahammül etmesinin de tek sebebi babasının tutumu oldu. Ve..Mia,her anlamda annesinin özgür ruhu ve okuma tutkusunu taşıyordu. Neyse;)birazını da siz okuyacaksınız. Gözü kapalı tavsiye ediyorum 10/10 Sizler için kısaca konusuna geçelim.
Ivy Jacop liseye giden, Boston'un zengin semtinde yaşayan varlıklı ailesinin tek çocuğudur.Kitaplara olan aşkını babasından almıştır. Ergenlik döneminde biraz ele avuca sığmayan Ivy, üniversite öğrencisi yine kendi caimalarından Noah ile beraberdir. Hamile olduğunu öğrenmesinin ardından Noah ilişkisini bitirir. İşte tam bu noktada ailesini verdiği karar Ivy ye çok ağır gelir.Bir gece bavulunu toplar ve evini terk eder.Gidecek yeri yoktur ve bebeğinden vazgeçmeyecektir. Şehir meydanında tanıştığı genç bir kız ile onun gitmekte olduğu 'Topluluk' adında bir tarikatın yerleşim yerine doğru yola çıkar.
Topluluk lideri Joel Davis daha ilk geldiği anda Ivy den etkilenir.Ölen eşinin ardından bir daha sevmeyeceğim diye düşünen Joel, Ivy'yi eşi bebeğini de çocuğu olarak nüfusuna alır. Başta bu 'Topluluk'un sade yaşamı Ivy'ye iyi gelsede pek çok kural ve yasak onu olumsuz etkiler.En büyük sıkıntı ise ruhunun ihtiyacı kitapların yasaklandığı bir yer olmasıdır. Fakat Ivy nin gidecek bir yeri yoktur. Günler ayları, aylar ise yılları kovalar.Mia doğmuş,büyümüş tıpkı annesi gibi okumaya âşık, ruhu özgürlük isteyen bir kız olmuştur.Devamını okumanızı tavsiye ediyorum.
Kitapla kalın....