Felsefi alanda harıka bir yapıtt
2024 2. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2024 00:06
Ben işbank kültür yayınlarından olanı okudum. Kitap biraz ağır, pür dikkat okunmadığı takdirde kopuluyor. Bundan dolayı sakin kafayla, sindirerek ve zamana yayarak okunması önerilir. Dikkatli okunması halinde insana yeni ufuklar açıyor. Yazılanların günümüzden 2500 sene önce yazılması hayret verici. Platon, kitaptaki Sokrates öyle bir Devlet yapısının temellerini atıyor ki, her karşı koymak isteğimize bir çok cevap buluyor. Tabiki sorgulamanın da ötesine gittikçe Platon'un Devlet sisteminde bazı açıklıklar ortaya çıkıyor. Devlet'e gerek var mı sorusu hiç bitmiyor. Kitapta, Tanrılar konusu hariç gerisinde muazzam bir dehalık söz konusu. Devlet yapılanmasının inceliklerini ve devlet yapılanmasının temelini konu alan eser okunması gereken baş yapıtlar arasında olduğunu düşünüyorum kesınlıkle. Kitabın tamamı diyalog şeklinde. Felsefik bir eser olmasına rağmen kuru sözler içeren ifadeler yok ve gerçek olgulardan bahsedilmektedir. Okunmasını kesinlikle tavsiye ederim. Keyifli okumalar
DevletPlaton (Eflatun) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201932,8bin okunma