Onun zaafı ol.
Onu kendine aşık et.
İşini bitir.
Nyktos değil.
Kolis…
Kolis’e karşı kullanılacak bir silahtım. Gerçek yazgım buydu. Bu zamana kadar bir ilkeli öldürmek için eğitilmişti.
Ve tek kurtuluşu Nyktos’a bağlıyken. Ona ihanet etmişken ve onun güvenini sarsmışken ondan zaten bişey bekleyemezdi. Ama onları koruyabilirdi Gölgeler Diyarını ve oraya sığınanlar kendi canı pahasına. Seraphena gözü kara ve cesurdu.
Seraphena, içinde hayat kıvılcımları taşıyan bir hayat ilkeli diyarın en güçlü varlığıdır. Geleceğin bir umudu ama yükselmeye başladığında ölümlü bedeni ve zihni kıvılcımların gücünü kaldıramayacaktı. Hayatta kalma umudu yok sayılırdı. Bunun için hayat kıvılcımlarından birinin ait olduğu ilkel’in kanı gerekiyordu, bir de sevgiyle beslenen gücü. Kaderine yazılanı başarsa da başarmasa bu süreçte öleceğini biliyordu. Bunun için Nyktos’un onu sevmesi gerekiyordu ama Nyktos aşkını kaybetmenin babasına ne yaptığını ve amcasını neye dönüştürdüğünü gördüğü için sevme yeteneğini (Kardia’sını) fiziksel olarak yok etmişti. Ama yine de onu korumak İçin Seraphena’yı konsepti yapacaktı. Gölgeler diyarının gurur duyacağı bir Konsort. Etraf diyarlardan onu almaya gelecekleri zarar vermek için bir yıkım olacaktı Nyktos ne kadar Kardia’sını yok ettirmiş olsa da her şeye rağmen onun üzerindeki çekimin etkisini hissedecekti. Ve Sera onun yanında sadece kıvılcımlardan ibaret olmadığını aksini kendisini ne kadar değerli hissettiğini anlayacaktı.