2024 98. kitabı
Luna, hayatın zorluklarıyla daha küçük yaşta yüzleşmiş, yetimhanede büyümüş bir genç kızdır. Yaşamını sürdürmek için, kendisi gibi kimsesiz olan Mete ile birlikte küçük çaplı hırsızlıklar yaparak hayatta kalmaya çalışmaktadır. Bir gün, tesadüfen bulduğu bir yüzük her şeyi değiştirir. İçgüdüsel bir hareketle yüzüğü parmağına takar, ancak bu basit gibi görünen hareket, hayatını altüst edecektir. Çünkü yüzük, bir kez takıldığında bir daha çıkmamaktadır. Luna, eski ve köhne bir evde yüzüğü çıkarmaya çalışırken, hiç tanımadığı, gözü bandajlı gizemli bir adamla karşılaşır. Bu adamın kimdir ve orada ne işi vardır? Bu kişi Afel’den başkası değildir. Ancak bu sadece başlangıçtır. Yüzük, sıradan bir takı değil, başka bir dünyanın kapısını aralayan bir anahtardır. Kehanetler, farklı evrenler ve bulunması gereken diğer dört yüzük, Luna’yı tahmin edemeyeceği bir maceranın içine sürükler. Luna, hem kendi kaderini hem de büyük bir sırrı çözmek için hiç bilmediği bir dünyaya adım atar. Yazarın kalemiyle ilk kez bu eser sayesinde tanıştım ve gerçekten büyülendim! Fantastik kurgu okumayı seven biri olarak, uzun zamandır bu türde bir kitaba denk gelmemiştim. Bu hikaye, bana adeta nefes aldırdı. Olayların akışı o kadar güzel ve dengeliydi ki, kitap beni hiç sıkmadan bir solukta bitti. Fantastik türde okumaya çekinenler için de harika bir başlangıç olabilir, çünkü dili ve anlatımı oldukça akıcı. Eğer bu tarz hikayelere ilginiz varsa ya da fantastik bir dünyaya adım atmak istiyorsanız, kesinlikle öneririm! Ben büyük bir keyifle okudum, eminim siz de çok seveceksiniz.
Evrenin SınırındaBuse Kudun · Epsilon Yayınevi · 202415 okunma