2018 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2018 16:48
Kafka Okur'dan en güzel sürpriz! Beni biraz olsun tanıyan bilir Audrey Hepburn’e duyduğum hayranlık ötesi sevgiyi. Yıllar önce varlığı sadece birkaç yerde gördüğüm fotoğraftan ibaretken, farklı insanlar tarafından kendisine benzetildiğimde “Kimmiş yahu bu kadın?” diyerek kendisini ve hayatını araştırdığım Audrey yıllar içerisinde tüm filmlerini izlediğim, hayatımda bulunduğum her yerde benden çok onun varlığının hissedildiği bir ikon haline dönüştü. Benzetilmeyi bir kenara bıraktım, biraz andırıyor bile olmak dünyanın en mutlu insanlarından biri haline getirdi beni bu hayranlıktan sonra. Ölümden sonra bir buluşma olacaksa eğer, yanına koşacağım bir varlık oldu kendisi. Zerafet kelimesinin somut hali Audrey, tavırları, mimikleri, masum ifadesi, sempatikliği ve asaleti ile konusunun kişiyi tam anlamıyla içine alamadığı filmlerde bile zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız şekilde akıp gitmesine sebep olacak büyüleyici bir karaktere sahip. Onu izlemek bir rüyaya kapılıp gidiyormuşsunuz hissi uyandırıyor. Sadece dış görünüşüyle değil, aynı zamanda insan sevgisiyle de ön plana çıkan Audrey Hepburn, yıllarını UNICEF’e adayan biri olarak yardımseverliğiyle de gözümde mükemmelin de ötesindedir. Severek takip ettiğim Kafka Okur bu sayısında Audrey’i konu alarak bana en güzel yılbaşı hediyesini sundu. Onun büyüsüne kapılmışken çevirdiğim sayfalar arasında sinemada Woody Allen, film incelemesinde Charlie Chaplin’in Modern Zamanlar’ına yer verilmesi de bu sayısını iyice taçlandırdı. Küçük şeylerin büyük mutluluğunu yaşadım tertemiz bir yıla girerken. Audrey Hepburn’un daha önce filmini izlememiş olanlar için: unutulmazfilmler.co/roman-holiday-r... Filmi uzun iş, üç dakikalık hipnoz yeter diyenler için: youtu.be/ZlsxC9rmqYA
Sinema
KafkaOkur - Sayı 23 (Ocak 2018)KafkaOkur Dergisi · Kafka Okur Dergisi Yayınları · 2018802 okunma
aa Kıvılcım bu aynı sen
Kıvılcım Y.
En sevdiğim tepki :))
bizim Belgin Doruk gibi değil mi biraz ?
Kıvılcım Y.
Evet esintisi var gerçekten :)