2024 63. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2024 09:56
Ayrıntı Yayınları’nın saçmalama sürecinin bir ürünü Marlene. Anlamadığım bir hamleyle yayın grubuna eklenen Düşbaz serisinden çıkmış roman. Phillipe Djian’ın ilk kitabı Ayrıntı Edebiyat’tan basılmıştı. Yeraltı serisi çıkınca diğer kitapları ile beraber Betty Blue da Yeraltı serisine dahil oldu. Şimdi de Djian’ın iki romanı Düşbaz’da. Aynı durum Chuck Palahniuk için de geçerli. İki serinin tasarımları, boyutları farklı ve benim gibi obsesif birini sinir ediyor bu durum. Halbuki Ayrıntı bana göre Türkiye’deki en başarılı kapak tasarımına sahip. Başarılı olan bir seri yerine macera aramanın amacını anlayabileceğimi düşünmüyorum; hele aynı yazarı farklı serilerde basmayı hiç aklım almıyor. Kitaba gelince, iki eski asker ve çocukluk arkadaşı Dan ve Richard askerlik sonrası aynı küçük şehirde yaşamaya ve sivil hayata dönmeye çabalamaktadırlar. Dan dikkat çekmeden topluma uyum sağlamaya çalışırken Richard yasalara uymayan, kavgacı bir tutum sergiler. Her ikisi de ağır travma sonrası stres bozukluğu yaşamaktadırlar. Üç ayını hapiste geçiren Richard, çıktığında, karısı Nath ve kızı Mona’dan oluşan ailesine baldızı Marlene’in de katıldığını görür. Gittiği yere uğursuzluk getirdiğine dair sözler söylenen Marlene’in gelişiyle hem Dan hem de Richard ve ailesinin hayatları değişmeye başlar.
MarlenePhilippe Djian · Dusbaz Yayınlar · 20227 okunma