·202 syf.····Okunma: 26 Aralık 2024 19:10 Fahrenheit 451 bir sıcaklık derecesidir. Bu romanda kitaplar yakılıyor ve hem de itfaiyeciler tarafından! Evet doğru duydunuz itfaiyeciler. Evinde kitap bulundurmak, okumak yasak ve öğrenildiği takdirde evi itfaiyeciler yakıyor (!) ama televizyon serbest.. baş karakter Guy Montag, sıradan bir itfaiyecidir. Sıkıcı hayatına komşu kızı Clarisse'nin girmesiyle biraz değişiyor. Çok tuhaf konuşan Clarisse, Montagın ilgisini çekiyor. Onların diyalogları arasında en sevdiğim alıntısı şu oldu : "İnsanlarla olmak güzel. Ama bir grup insanı bir araya getirip konuşmalarına izin vermemek sosyallik değil bence." kitapta Clarisse trafik kazasında öldü diyor ama yine de anlayamadım öldü mü öldürüldü mü?
Montag, kitaplarını yakmak için gittikleri bir evde yaşlı bir kadının kitaplarıyla yanmasıyla büyük bir dehşete düşer ve bundan sonra hiç bir şey eskisi olmaz. Bir süredir gizlice evinde kitap saklıyordur. Sadece tek bir şeyi merak ediyordur. " İnsanların, uğruna canlarını feda etmeyi göze aldığı bu kitapların içinde ne var?" ama onu en yakını, karısı Mildred şikayet eder.. Montag'ın cesareti beni hayran bıraktı.