Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı
Afganistan’da başlayıp Amerika’ya uzanan bir hikaye. Hikayenin baş kahramanları Emir ve Hasan yıllarca kanla yoğrulmuş topraklarda, Kabil’de aynı evde yaşayan iki çocuktur. Emir zengin bir ağanın oğlu iken, Hasan o evde çalışanların oğludur. Hasan aynı zamanda Afganistan’ın meşhur uçurtma şenliklerinde birbirlerinin iplerini kesen uçurtmaları yakalamakla ünlü bir uçurtma avcısıdır ve ülkede pek sevilmeyen bir azınlığa, Hazarlara mensuptur. Emir ve Hasan birbirleri için canını verebilecek iki dostlardır, en azından Hasan için bu böyledir, zira Emir Hasan’a yapılan bir zulme göz yumarak büyük bir hata yapacaktır. Hasan’ın saf ve temiz sevgisi ve dostluğu karşısında, Emir’in yaptığı hatadan dolayı vicdan azabı ve pişmanlığı yakasını bırakmayacaktır.
Ülkede başlayan acımasız savaş dostları birbirinden ayırır. Emir ailesiyle birlikte Amerika’ya giderken Hasan Afganistan’da kalır. Artık ne ev kalmıştır ne uçurtma şenlikleri… Afganistan büyük bir zulme maruz kalır; tecavüz, savaş, acımasızlık, dincilik, ırkçılık, şiddet… Nitekim muhtemelen gerçek hayatta yaşanmış bu bölümleri okurken yanınızdan mendilinizi ayırmayın, insanın kalbi de gözyaşları da dayanmıyor.
İnsanların insanlığını, kadınların kadınlığını, çocukların çocukluğunu yaşayamadığı topraklarda yaşanan dostluk, sevgi, hüzün ve pişmanlık hikayesi.
“Çocuklar boyama kitabı değildir. Onları en sevdiğin renklere boyayamazsın.”
#khaledhosseini #uçurtmaavcısı #ucurtmaavcisi #kitapsever #kitapkokusu #kitapkahve #afganistan #kabil #bookstagram #books #booklover #bookaddict #bookphotography #bookblogger #kitaplık #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapalıntıları #bookreview #everestyayınları