2024 33. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2024 00:48
NİYET ŞİFASI    "İmtihanlar esnasında yaşadığın acıya odaklanırsan acıyı görürsün, bu zorlanma sonucundaki ilerlemeyi düşünürsen gelişmeyi görürsün."   “Konfor alanından çıkmadan gelişme olmaz hiçbir alanda illa acı çekmek değil ancak zorlanma hâli, sınırları zorlama ve kendi kapasitemizin uçlarında gezinme hâlidir gelişme.” HADİN serisinin son kitabını da keyifle ve hissederek okudum. Ana karakterler Güneş & Kartal çifti ile duygu yüklü anları birlikte yaşadık. Ve ki bu serinin temel taşı Derviş dedenin yokluğunu özleyeceğim. Göçüp gitmesine rağmen halen insanlara merhem olabilmesi ne kadar güzel. İnsanların yüreklerine dokunmuş yaşamı boyunca ve halen dokunmaya devam etmesi ne büyük bir mutluluk. Hele ki s.127’de konusu geçen kişiye yardımlarını okuyunca gözlerim dolu dolu oldu. Çolpan’ın Asfar ile ve duyguları ile olan imtihanı sonrasında Samir ile olanlar ve sonunda çıkış yolunu bulması beni mutlu etti. Kartal’ın kendisi ve ailesi ile imtihanından sonra hem Leyla’mı hem Mevla’mı buldum demesi yüreğime farklı dokundu. Ne olursa olsun yolundan vazgeçmemesi, Rabbine sığınıp babası için ettiği dualar sonrası Cesur beyin de kendisiyle hesaplaşması sonrasında İbrahim hocanın da sayesinde kendi özünü bulması tarif edilemez bir duyguydu. İnsanlar bazen inişler ve çıkışlar sayesinde çıkmazlara girip kendini kaybedebiliyor. Yalnız yeter ki inancını kaybetmesin... Öyle ki Rabbim her kulunun yanında ve çıkış yolunu doğru bir şekilde gösteriyor. Bazen istediklerimiz olmuyor diye neden diyerek sorguluyoruz. Belki de o isteklerin olmaması bizim hayrımıza. Bazen şer bildiğimiz bizim için hayrımıza olandır. Yazarımızın beş kitabını da kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Ruhunuza şifa olacak eserler. İçerisinde tasavvuf, hadisler, ayetler ve bazı yazarların anlamlı sözleri yer alıyor. Bu eserden de harika notlar çıkardım. Eseri okuduktan sonra ruhunuz kesinlikle huzur bulacak.   #fundauçuker #niyetşifası #okudumbitti  #yorum
Niyet ŞifasıFunda Uçuk Er · Hayy Kitap · 2024844 okunma