Mücellâ
2024 9. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2024 21:48
Yirmili yaşlarının sonuna doğru gelirken insan hayalini kurduklarının çok azını yaşadığını fark ediyor. Daha da acısı artık hayal kuramayacak kadar daralıyor çerçevesi. İlk kez üniversitede okumuştum bu kitabı. Son aylarda kitaptan cümleler aklıma düşüp duruyordu tekrar okumak istedim. Bu sefer daha fazla sevdim. Kitapta anlatılan karakter o kadar yakın ki belki bir akrabanızın belki komşunuzun belki de kendinizin hikayesi gibi. Pencereden bakıp yoldan geçen insanları seyretmek gibi bir tat verdi kitap, o kadar tanıdık hikayesi ve kahramanları. Özellikle hayatla ve insanlarla ilgili tespitleri çok doğru, çok yerinde. Hem dili, hem hikayesi dinlendirdi beni. Kitapta bir cümle geçiyor "Kiminin hayatı, izleyenleri tatmin eden bir sonuca bağlanmıştı mükemmel bir roman gibi. kiminin ki sebepsiz sonuçsuz kalmıştı, hayat gibi.” bu cümle özetliyor aslında kitabı. Herkes olağan üstü hayatlar yaşayamıyor, belki fırsatı olmuyor belki kendisi istemiyor. Bazen hayat sessiz sedası bir su gibi akıp gidiyor. Ama bu yaşanmamış bir ömür demek değil. Mücellâ Nazan Bekiroğlu
MücellâNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 202112,9bin okunma