Paranın da bir psikolojisi varmış ve harcanınca depresyona girip yok oluyormuş..Kitabın anlatmak istediği bu değil tabi ki ama benzer diyebilirim..Paramızın yok olmaması için ne yapmamız gerekiyor, paramızı arttırıp nasıl zengin olabiliriz,nasıl davranmalıyız ve nasıl kararlar almalıyız gibi aklınıza gelebilecek mali soruların yanıtını alabileceğiniz bir kitap..Ve öneriler yabana atılacak cinsten değil..Doğruyu söylemem gerekirse okuduğum ilk finans kitabı oldu ama sadece finans kitabı deyip de haksızlık etmek istemem..Çünkü kitabı okumadan önce ders kitabı niteliğinde sadece ekonomiyle alakalı terimsel bilgilerin daha çok yer aldığı bir kitap okuyacağımı zannediyordum..Fakat yanıldım çünkü kitapta hayattan,tarihten o kadar çok örnekleme vardı ki bu hoşuma gitti..Bill Gatess dahil olmak üzere birçok başarılı iş adamından tutun, başarılı olup dibi boylayan bir yığın insanın hayatına da değinilmiş..Nasıl zengin olunur?'un yanı sıra,'Nasıl fakirleşilir?'i anlatmış bize yazar..Hak verdiğim çok nokta oldu..Ve sayesinde bir kitapla bir çok kişi hakkında ve finansal anlamda çok sayıda bilgiye sahip oldum..Bence en önemlisi de sıkılmadan okuyabilmemdi.. Modern çağın getirisi 'Gösteriş Meraklısı Olma' durumunun da ekonomimize nasıl zarar verdiğine dair anlatımda bulunduğu satırları ayrıca sevdim diyebilirim..Hayatınızın hangi çağındasınız bilmem ama eğer okumadıysanız ve olduğundan fazla paraya ihtiyacınız var ise ki muhtemelen öyledir (ve miras kalacak bir dedeniz yok ise :) ) ne kadar erken okursanız size o kadar faydası olabileceğini düşündüğüm bir kitap.Keyifli okumalar.