·752 syf.····Okunma: 28 Aralık 2024 09:18 Şu Çılgın Türkler / Turgut Özakman
Merhaba arkadaşlar,
Kitap ilk çıktığı yıllardan bir çok okur tarafından beğeniyle okunmuştu. Ancak o dönemde alıp okumak kısmet olmamıştı. Yeni okuyup bitirdim ve çok beğendim.
"Ne mutlu Türk'üm" diyebilen herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap bence. Ben kitabı okumak için çok geç kalmışım arkadaşlar sizler geç kalmayın sakın!
1948 yılında on arkadaşıyla on gün boyunca, Polatlı´dan Dumlupınar´a kadar yayan yürüyen Turgut Özakman, Milli Mücadelenin romanını yazmaya o gün karar vermiş.
Şu Çılgın Türkler 57 yıllık bir araştırmanın ürünüdür. Şu Çılgın Türkler, dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan
birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanıdır.
Cumhuriyetimize karşı yapılan saldırıların en yoğun olduğu şu günlerde, cumhuriyetin kılık değiştire değiştire gelen emperyalizme rağmen nasıl kazanıldığının eşsiz öyküsü.
"Bölünmez, bağımsız, hür ve çağdaş bir Türkiye!"
"Vatan elden giderken, merhamet ihanettir."
"Savaş bir salgın hastalık gibi dört bir yana yayıldı..."
"Dünya hızla gelişirken, biz yerimizde sayamayız. Yoksa geleceğin akıllı nesilleri bizi affetmez.”
"Cahillikle, ilkellikle savaşmak düşmanla savaşmaktan daha az önemli değildir. "Mustafa Kemal Atatürk
"Türkler bizim istilacı olduğumuzu biliyorlar. Önce çeteler çıktı karşımıza. Şimdi ordu ile dövüşüyoruz. Yarın bütün Türklerle karşı karşıya kalacağız. Çünkü yalnız dini değil, milli duyguları olduğunu da gösterdiler. Bütün Türklerle hiçbir zaman başa çıkamayız. "
"Önümüzdeki yaz bu topraklarda gelincikler kan kırmızısı açacaktır."
"Zaman yürüyor, daima öne doğru, ileriye doğru yürüyor. Bunun aksine gitmek imkansızdır."
Mutlaka okuyun ve okutun bu kitabı!
Sevgiler..