2024 165. kitabı
Çocuklar ormanın sahibi var mıdır sizce yoksa sadece orada yaşayanların mıdır orası. Sizi şimdi dünyanın en güzel kurabiyesini yapan Ponpon teyze ve Tonton amcanın çok güzel kurabiyeler yaptıkları ve yaşadıkları ormana gidiyoruz hadi çocuklar masal dinlemeye gidelim mi biz de. Kurabiye kokusunu duyan çocuklar masal saatinin geldiğini anlarlar masal kalbinde toplanırlarmış. Tabii masal bitince bu özel mis gibi kokan kurabiyelerden yerlermiş bir gün çocukların arasına yeni bir çocuk katılmış üstelik masal biter bitmez hemen oradan hoşça kal bile demeden ayrılırmış ama kurabiyesini almayı da ihmal etmezmiş. Loya tonton amca aramızı almayalım onu olur mu demiş tonton amca olur mu öyle şey hiç ona biraz zaman verelim demiş. Kurabiye yemenin bir kuralı varmış masalı sonuna kadar dinlemek ama bu afacanın hoşuna gitmeyen bir kuralmış afacan yolda giderken bir adamla karşılaşmış afacan'a soru sormuş bu ormanın sahibi kim demiş? Kim olabilir tabii ki ormanın sahibi içinde yaşayanlardır kuşlardır ağaçlardır bulutlardır demiş olur mu öyle şey şu güzel kokuya bak ormanın sahibi onlar olabilir demiş. Burada kurallar var benim kurallara uymak istemiyorum ve artık o kurabiyelerden yiyemeyeceğim demiş afacan Bu adam afacan'dan hiçte hoş olmayan bir şey istemiş kurabiye tarifini çalmasını istemiş o zaman bolca kurabiye yiyebilirsin demiş ama bu konuşmaları Loya duymuş Loya duyduklarını ponpon teyzeye anlatmış onlar da afacana küçük bir oyun oynamışlar ne yapmışlar acaba sizce çocuklar bu tatlı masalın sonunu da siz okuyarak öğrenin.
Kurabiye OrmanıÖzge Özberk · Mandolin Yayınları · 07 okunma