···Okunma: 23 Aralık 2024 00:54 Her şeyden önce filmi tamamen izlemedim ama sahne sahne gördüğüm için fikrim vardı ve ona göre bir beklentiye başladım konu işleyişi ile ilgili ama tamamen bir HAYAL KIRIKLIĞI yaşadım... Çünkü isminden yola çıkıp demir maskeli adamdır konu genelinde diye düşündüm ama bence çok az yer verilmişti. Kitap güncel kralın herkesten hatta annesinden bile saklanan ikizi olduğunu söyleyerek başlıyor ama konu bence ikiz kardeş değil de olaya dahil olanlar etrafında dönmüş. Kralın tamamen saçma ve mantık dışı öfkeyle veyahut arzuyla nasıl yanlış kararlar verdiğini, krallığın saray ekranının acımasızlığını, Aramis'in bencilliğe yenildiğini, La Valiere'in aptallığını, Athos'un depresif hayatına güneş olanın oğlu olduğunu, Porthos'un aç gözlülük uğruna yaşadıklarını, Raoul'un yiğitliğini ve d'Artagnan'ın zekasını okuyoruz aslında genel olarak. Siyasilerin hırslarına kurban olan krallık da cabası tabii ki. Seriye veda ettiğimiz ve beyaz perdeye konu olmuş bu kitaptan daha iyisini beklerdim ama yine de severek ve hüzünle bitirdiğimi söyleyebilirim. Son olarak dörtlünün en komiği kesinlikle Porthos. Seride güldüğüm sahneler yüzde doksan dokuz Porthos'un sahneleriydi.