Gülen Ceset..
Bir Anıta Blake vampir avcısı romanı daha.
Yeni baskıları ile @artemisyayinlari dan yeniden çıkan bu harika seriyi ben yeni okuyorum.
Neler kaçırmışım yahu..
Birinci kitabı okuyalı bir ay oldu.
Suçlu Zevkler.
İlk defa bir vampir kurgusu romanı okudum. Seri olduğu için ilk önce Anita'nin yaşadığı bölge, yaptığı iş, çevresindekiler tanıtıldı Suçlu Zevkler'de ve yarıdan sonra olaylar bir başladı ki, noluyor yahu bu nasıl bir aksiyon dedim. Bitişi de tam bir altın dokunuştu.
İşte o yüzden beklettim ikiyi tam böyle okuma hizimin yavaşladığı bir dönem olsun ki kurtarıcım olsun dedim. Öyle de oldu. İki günde yuttum kitabı..
Gelelim şimdi Gülen Ceset'e..
Baş karakterimiz Anıta yine sahalarda rüzgar estirdi.. Bu kitabımızda vampirlerden çok zombileri gördük. Okumayanlar için bir hatirlatma olsun. Anıta bir animatör. Yani mezardan zombi uyandıran kişi.
Bölgesinde çok fazla cinayet gerçekleşmeye başladı ve poliste Anita'dan yardım istedi. Çünkü bu cinayetler normal bir cinayet degildi. Parçalanmış sıradışı bedenler..
Araştırmaya başlayan Anıta, kendisinden başka bir zombi uynadiran ve bunu kontrol altına alamayan ve ölümlere yol açan kişiyi bulmak için bir sürü olaya dahil oldu.
Aynı zamanda, birileri ondan üç yüzyıllik bir ölüyü uyandirmasini istedi ve bunu yapabilmek bir insanı kurban etmek anlamına geldiği için Anıta bunu kabul etmedi.
Peki bu kişi işi yapmasi için onun peşini bıraktı mı?
Tabiki hayır..
Ve çok büyük tehlike altında buldu kendini..
Ama o Anıta Blake bunu unutmayalım..
Tehlikenin kendisi...
Bu tarz kurguları sevenler bence bu seriyi asla kaçırmayın derim çünkü ben aşırı zevk alarak okuyorum ve yeni baskıları ise şahane..