Mor Salkımlı Sokak..
@payelll_ kalemi diye bir gerçek var. Sizi onunla tanıştırmak isterim.
Buyrun efendim, bizden bir hikaye anlatayım size..
Beyoğlu'nda yaşayan babalarını kaybetmiş bir aile vardır. Mahalleleri eski günlerin mahalleleri gibi. İçten, dostça, sıcacık, yeri geldiğinde dedikodu yumağı..
Ahu, o mahallede hem ailesi ile birlikte yaşıyor hem de bir terzi dükkanı var.
Apartmanları dört katlı. İkisinde evli olan abisi oturuyor. Birinde annesi, küçük abisi Kerim ve Ahu..
Biri kiraya verilecek.
Kerim'in askerlik arkadaşı Poyraz'in kardeşi İstanbul'da üniversite kazanınca onlarda memleketten kalkar ve İstanbul'a yerleşir. Kiralık daireye..
Aşk kacinilmaz mi dersiniz?
Kısmetse eğer derim bende..
Kısmetten öteye yol yok çünkü..
Ahu'nun da, Poyraz'in da anneleri onlara kismetler ararken, onlar çoktan kismetlerini bulmuşlardır halbuki.
Bu anlattıklarımin yanında birde öyle bir yan kadro varki kitapta. Harikalar. Üç abi. Arkadaşlar. Abiler. Ablalar. Yengeler. Dedikoducu komşular. Mahalle esnafı. Eski takıntılı nişanlı.
O zaman ne derim?
Harika bir dizi bekliyor sizi derim.
Ben kitabı okurken o kadar keyif aldım ki. İki günde bitirdim. Kendimi o mahallenin içinde hissettim hep okurken. Harika bir kalemdi benim için. Herşey tam tadında, ne eksik ne fazla çok güzeldi.
Böyle sımsıcak bir mahalle hikayesi okumak isteyenler Mor Salkımlı Sokak kesinlikle aradığınız kitap bence. Gerek yaşanan olaylar, gerek yaşanan aşklar, gerek ana karakterler gerek yan karakterler. Tadından yenmeyen bir hikaye işte yahu