2024 152. kitabı
Onsra.. Jülide ve Alp Aslan'a veda vakti geldi.. Seri yad kitabı ile sona eriyor. Ama içim buruk.. Çok sevdiğiniz karakterlere ve çok sevdiğiniz bir hikayeye veda etmek zor.. Bir barut kokusu ile başladı Jülide ve Alp Aslan'nin hikayesi. Bir pansiyonda. Ama orda kalmadı. Kader onları birbirine yazmıştı. Ama o kader aynı zamanda çok zorlu bir yolda yazmıştı bu ikiliye. Her kitapta tek tek badireler atlattık. Kayıplar yaşadık. İçim paramparça oldu, onlar aşkları ile hayata tutunmaya çalıştıkça. Bir kavuştular, bir ayrı düştüler.. Ama hiç yılmadan devam ettiler. Son kitapta, mutluluk ile başladık Ardıl Erce, ne kadar zorlu yollarla doğsa da huzuru verdi, bu kırık dökük aileye. Herkesi bir araya getirdi. Doktor bir anne ile asker bir babanın nöbetleri, görevleri arasinda geldi gitti. Büyüdü. Ama Julide'nin sınavı bitmedi bu hayatta.. Gömdükleri yerden kalktı acıları karşısına dikildi. Derken, Ayzıt Arven girdi hayatlarına. Birde Asena Aslan.. Asena... Senin gelişin ile gitti bazı kişiler işte orda yıkıldım ben. Gelişin mutluluk ama giden beni benden aldı. Üç çocuklu bir ailenin yolu en son büyük büyükbabalarinin yanında son buldu. Ata'min huzurunda kapandı son sayfası serinin.. Askeri kurgu sevenler, ama böyle ciddi ciddi en harbisinden bir askeri kurgu istiyorum diyenler. İşte Onsra tam o seri. Benim kalbimdeki yeri hep bir ayrı olarak kalacak. Hele ikilinin aşkı, yaşadıkları. Nelerden geçtiler de yıkılmadılar.. Her bir sayfasindan keyif alarak okuduğum bu seri bana çok şey kattı. Askeri bir kurgunun Atatürk ile bitmesi, harika ve çok büyük bir detaydı. Bu ülkeyi kuran Ata'min huzurunda selam verdiler son kez bu vatanın evlatları. Yan karakterler, kurgunun olay örgüsü muhteşemdi. Tek bir kusur bulunamayacak harika bir kalem ve kurgu bırakıyorum sizlere. Çok sevdim sizi çok..
Onsra 4 - YâdGökçen Koçan · Dokuz Yayınları · 2024189 okunma