2024 50. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2024 12:06
Öncelikle tıpa ilgisi olan veya doktorluk mesleğine ilgisi olan herkese kesinlikle öneriyorum. Şahsen ben bu konular hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyorum ama yine de kitabi okurken herhangi bir sıkıntı çekmedim çünkü yazar her şeyi çok net ve anlaşılır bir şekilde anlatmış. Bu kitap sayesinde doktorluk mesleğinin ne kadar zor olduğunu tekrar hatırlamış oldum. Kitabı okurken bir doktorun yaşadığı veya yaşayabileceği zorlukları çok daha iyi anladım. Tabi ki o zamanın koşulları ile bu zamanın koşulları bir değil ama bir canın bütün sorumluluğunun sende olması stres verici ve gerici bence. Ayrıca yoğun geçen ameliyatlarda sogukkanlılığına korumak zorundasın. Gerçekten zor ve stresli bir iş. Bu yüzden bütün doktorlara içten bir teşekkür etmek istiyorum bütün emekleri için. Kitaptaki ana karakter yani Doktor Bomgard yeni mezun olmuş olmasına rağmen hiç tecrübesi olmadan ıssız bir yere atanıyor ve burada onun yaşadığı sıkıntılar anlatılıyor. İlk başlarda kendine güvenmeyen ve başarısız olacağından korkan doktor tecrübelerle giderek kendine güvenmeye ve cok sevilen bir doktor olmaya başlıyor. Daha çok genç bir doktor olmasına rağmen bir sürü deneyime sahip oluyor. Daha fazla devam etmek spoiler vermek olur o yüzden burada bırakıyorum ki tadı kaçmasın. Şimdiden keyifli okumalar.
Genç Bir Doktorun AnılarıMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202332bin okunma