#okudumbitti "Düşündüm de yara bazen kanamalı. İnsan, kabuk bağlayan yaralarını çabuk unutuyor çünkü.İyileştim, deyip kibriyle aynı hataları defalarca kez yapıp yeni yaralar açıyor ruhuna. Hâlbuki arada hatırlasa yarasını.Bir sığnası olsa mesela."
Merhaba kitap dostlarım,bugün size Barış Erdoğan hocamın kaleme aldığı Sığna serisinin ilk kitabı olan Sığna Vebalı Bellek ile geldim.Açıkçası beni detaylı anlatımından dolayı biraz zorlasa da her defasında merakıma yenik düşerek elime aldığım bir kitap oldu,çok etkileyici bir kurgusu var,ayrıntıları atlamamak için de uzun bir zaman diliminde okudum kitabı.398 sayfadan ibaret bir kitap.Yazar genelde uzun cümleler kullanmış ama asla durağanlık yaşamadım Anlatılan konu yaşadığımız hayattan öyle bir parça ki ister istemez kitabın içinde buluyorsunuz kendinizi. Bu kitap üstün zekalı bir çocuğun yaşam öyküsü.Levent Sanver kendi hayatında önemli bir yere sahip Asgar Ayman'ı elindeki belgelerle eşine anlatmaya başlıyor,böylelikle kitabın Ana karakteri Asgar ile tanışıyoruz.Öncelikle soyağacı hakkında bilgi sahibi oluyoruz,doktor bir anne ve savcı bir babanın üç çocuğunun ortancası olarak dünyaya gelen Asgar küçük yaşlarda lösemi ile tanışıyor,ailesi onu Almanya'ya götürüyor ve orada küçük kız kardeşi Nehir'den alınan dokuyla sağlığına kavuşuyor.Asgar'ın bitmez tükenmez merakı,hiçbir şeyi unutmaması,okula gitmeden okuma yazmayı öğrenmesi,birçok yabancı dil bilmesi ailesinin hem hoşuna gidiyor hem de ona yetememekten dolayı endişeye sevk ediyor,ama ne yazık ki bu durum okulda onun zorda kalmasına neden oluyor.Ortaokul yıllarındayken ailece trafik kazası geçiriyorlar ve Asgar ve küçük kızkardeşi Nehir hayatta kalıyor.Peki bundan sonra hayatlarına nasıl yön verdiler?Asgar'ın zekası hayatta kalmaları için yeterli olacak mı?Ailenin yaşadığının kaza olmadığını savunan Asgar haklı çıkacak mı?Sosyal ve kişisel farkındalık kazandıran,bizi geçmişin köklerini araştırmaya sevk eden,hayata dair pek çok konunun işlendiği,kayıpların insan ruhunda açtığı derin yaraları,her ne olursa olsun hayata tutunma çabalarını anlatan bir yaşam öyküsü okumak isteyen her okuru bu kitabı okumaya davet ediyorum.