2024 29. kitabı
Merhaba Bu kitap ile kahve tutkunuzun derinlerine inmek ister misiniz? Üç kez İngiltere barista şampiyonu olmuş ve dünya genelinde sayısız kez final görmüş Maxwell Colonna-Dashwood, sizi kahve dünyasında eşsiz bir keşfe davet ediyor. Sizinle daha önce içeriğinden kısa bahsettiğim harika kitabım KAHVE SÖZLÜĞÜ A'DAN Z'YE KAHVE: YETİŞTİRME VE KAVURMADAN DEMLEME TADIMA Kahve, kökboyasıgiller familyasının Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozun su ya da süt ile karıştırılmasıyla yapılan içecektir. Diğer anlamı ise Arapçada iştahı kesildi anlamına gelen "-kahiye" kimliğinden türetilmiştir. Dünya üzerinde kahve denince akla ilk gelen isimlerin başında yer alan Espresso, İtalya'da doğmuş ve hızla tüm dünyaya yayılmış olan bir çeşit. Latte ve Cappucino gibi pek çok sütlü kahvenin bazını da oluşturan Espresso, oldukça sert ve yoğun kıvamlı bir çeşit. 100'den fazla kahve türü vardır, ancak günlük bir fincan kahvemize gelince, önemli olan yalnızca iki tane vardır: Arabica ve Robusta Kitabın içerisinde öyle kahve ölçütleri öğrendim ki mesela hayvan dışkısından yapılan kahve varmış daha önce duymuştum ama inanmamıştım bunu kitaptan okuyunca daha iyi anladım Çok kapsamlı ve özel bir kitap olan bu kitabı kahve severlerin hepsine tavsiye ederim Değerli arkadaşım @book._blogerr ile tavsiyesiyle okudum. Kitapla ve Sevgiyle Kalın Kahve severler burada mısınız The Kitap Yayınları @iremhattat #kahvesözlüğü #bookblogerileokuyoruz #thekitapyayınları #mertveduruileokumazamani #mertvedurununannesininkitaplari
Kahve SözlüğüMaxwell Colonna-Dashwood · The Kitap · 202442 okunma