2024 44. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2024 00:35
15 yaşındaki Michael ile 35 yaşındaki Hanna arasında geçen aşk hikayesi gibi olsa da kitap çok farklı ilerliyor. Üç bölümden oluşan kitabın ilk bölümü Hanna ile tanışması ve yaşadıkları ilişkiyi anlatıyor. Bu bölümde beni etkileyen kısmı büyük bir aşk ile başlayıp birbirini keşfetme duygusunu ve sevdiğine karşı duyduğu doyumsuzluğu çok iyi anlatmış. Büyük aşkların bile zamanla dinginleşmesini ve sonrasında kopması ve bu durumu okuyucuya hissettirmesi güzeldi. Aradaki yaş farkı beni rahatsız etse de genel olarak takılmadım bu duruma. 1. Bölümün sonunda Hanna çekip gitmesi ile kopuyorlar birbirlerinden 2. Bölümde karşılaşmaları mahkemede oluyor. Michael hukuk öğrencisi olarak soykırım davalarını incelemek için öğrenciler ile birlikte davalara katılıyorlar ve sanık sandalyesinde Hanan görüyor. Bu bölümde Hanna ile ilgili eksik parçalar birleşiyor. Ss subaylarından biri olduğu ve işlediği bir suç yüzünden mahkum edildiği ortaya çıkıyor. Michael onun suçsuz olduğunu düşünse de içinde bir yerde yaptığının çok büyük bir suç olduğunu kabul ediyor ve onu kendi haline bırakıyor. 3. Bölümde tekrar karşılamaları,iç hesaplaşmalar ile geçiyor. 30 yılın bir üç dökmesi bir nevi. Tam bir edebiyat şöleni gibi yazışmalar. Genel olarak çok sevdiğim akıp giden bir kitap. Üzerinde sayfalarca yazı yazabilirim. 2024 yılının favori kitaplarından biri diyebilirim
OkuyucuBernhard Schlink · İletişim Yayıncılık · 20144,606 okunma