#okudumyorum
#İnsanlar
#MattHaig
#domingoyayınları 283 sayfa
Bir daha asla gelmeyecek olmasıdır,
Hayatı bu kadar tatlı kılan
Emily Dickinson
Yazarın Gece Yarısı Kütüphanesi' nden sonra okuduğum ikinci kitabı ve bilim kurgu türünde yazılmış.
Matematik profesörü Andrew Martin dünyanın en önemli matematik bilmecesini çözdükten sonra ortadan kaybolur.Yağmurlu bir günde geri çırılçıplak geri döndüğünde artık tamamen farklı biridir.İnsanlardan tiskinirken yeni hayatına uyum sağlamaya çalışır.Ama sadece Newton ile iyi anlaşır ; o da bir köpektir . .
Aslında gerçekte kimdir ? Ve amacı nedir?
Görevini yerine getirebilecekmidir?
İnsan ilişkilerine, aile kavramına ,aşka ,arkadaşlığa farklı bir bakış açısıyla kitapta altı çizilecek çok cümle var. Özellikle Andrew'un Emily Dickinson dan yaptığı alıntılar ve onun şiirlerinden etkilenişi çok anlamlı. Oğlu Gulliver' ın bilgisayarında yazdığı "Bir insana tavsiyeler" adeta bir ders niteliğinde ve bunlardan bazılarını bende aşağıda alıntıladım umarım beğenirsiniz.
Utanç bir prangadır. Kendini azat et.
Meraklı ol.Her şeyi sorgulu.Şimdinin gerçeği gelecekte bir hikâye olacak sadece
Tarih matematiğin bir dalıdır.Edebiyat da öyle.Ekonomiyse dinin dalıdır.
Kurguda tekbir tür vardır .Bu türe "kitap" denir .
Mükemmelliği hedefleme.Evrim ve hayat hatalarla mümkündür sadece.
Başarısızlık bir ışık oyunudur.
Sen insansın.Para meselesini kafana takacaksın elbette.Ama paranın seni mutlu etmeyeceğini bil, çünkü mutluluk dükkanlarda satılmıyor .
Eğer bir şey sana çirkin görünüyorsa daha iyi bak.Çirkinlik bakan gözün başarısızlığıdır.
Ben çok beğendim kesinlikle tavsiye ederim .
Kitapla kalın sevgiler.