·72 syf.····Okunma: 27 Aralık 2024 00:00 Geçmişten kaçabilir miyiz? Bir yere ait olmak zorunda mıyız ? Kitap bu soruların cevabını arar nitelikte.
Agota Kristof’tan okuduğum ilk eser oldu. İyi ki okumuşum ama çok sarstı beni, etkisi uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor.
Tobias’ın literatüre “Line Obsesyonu”olarak geçecek kadar saplantılı bir çocukluk aşkı var. Line’nın bir gün geleceğini umarak hiç bilmediği bir ülkeye gidiyor. Geçmişinden kaçıyor ama Line’ı da yanında götürüyor. Yani geçmişini yok edemezsin Tobias, kitap boyunca da yapamadın.
Kitapta bir göçmenin yaşadığı zorlukları görüyoruz. Toplumda yabancı olarak nitelendirilmenin ne kadar yıkıcı etkileri olduğunu ve bir şeylere tutunmak için çok çaba harcanmasının gerektiğini görüyoruz.
Kitabın dili yalın ve duygusal. Az kelimeyle çok şey anlatabilen yazarları seviyorum.
Yapabileceğim tek olumsuz yorum kitaptaki ensest ilişki. Ne gerek vardı ? Neden yani ?
Tekrar soruyorum; geçmişten kaçabilir miyiz ?
Neysee Sandor mı diyim yoksa sen mi gerçek ismini açıklamak istersin Tobias?
İyi okumalar herkese… :)