yılın ilk kitabına on vermek | SPOİLER
2025 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2025 00:00
hayatımda gördüğüm en ana karakter robin iman boy rami cesur ve hırslı victoire ve... neyse ilk önce konusuyla başlayalım, robin swift çinli bir çocukken annesi ve akrabaları kolera yüzünden hayatını kaybeder. rob tam ölmek üzereyken profesör lovell adındaki bir adam bu çocuğu gümüşle iyileştirir. sonra onu kendi himayesi altına alır. londra'ya giderler ve burada köklerinden uzaklaştırılmaya zorlanır. sonra bu çocuk oxford'da babil çeviri enstitüsünde okumaya başlar. burada en başta rami adında bir çocukla tanışır. sonra da victoire ve malum kişiyle. karakterlerden başlayalım; robin'i çok sevdim, kitabı okurken sürekli onun gibi bir ikilemde kaldım. bana istediğim her şeyi veren babil'de mutlu mesut mu yaşardım, yoksa bu sisteme karşı mı çıkardım? buna hala bir cevabım yok hsghhaghjsh. sonlara doğru karanlık bir insana dönüşünü okumak da bana çok zevk verdi diyebilirim. kuleyi aldığındaki tayfayı da çok sevdim. bana en mantıklı gelen kişi profesör chakravarti oldu ama. robin meseleyi kişisel bir kine dönüştürünce artık ben de düşüncelerini desteklememeye başlamıştım ama bu robin için çok önemli değil çünkü; oderint dum metuant. bırakın nefret etsinler, yeter ki korksunlar. ama hak vermemekte zor ya. rami öldürülünce ben bile robin'in yaptığı şeyleri yapardım. victoire, BEN ROBİN'LE SHİPLEMİŞTİM. yaşadığı baskıyı gerçekten hissettim. siyahi bir kadın olmak babil'de çok zor kitapta. kendi etnik kökeninden utanıyor. ve garip bir şekilde kitabın sonunda hayatta kalan tek iyi karakterin victoire olacağını beklemiyordum. ama çok sevdiğim bir karakter oldu. ve rami. benim kitaptaki en sevdiğim karakter oldu diyebilirim. rami hintli bir müslüman. siyahi ve kadın olan victoire ve kadın olan lettitia ile beraber insan yerine konulmuyor. ayrıca letty ile kavga sahneleri dehfvjhkedlwhbdjkl. rami'nin hepsinde haklı olması dışında bir sorun yok. ayrıca GERİZEKALI'nın biri yüzünden ölmesine de ayrı kıl oldum ama ona geliyorum. letty. şimdi söv- yani anlatmaya nereden başlasam bilmiyorum. bu kıt zekalı arkadaş beyaz tenli sarışın ingiliz bir kız. ailesi zengin falan. ve rami'den hoşlanıyor. ama bir balo yapılıyor ve rami letty ile dans etmek falan istemiyor. letty kafayı yiyor hintli bir siyahi bana nasıl bakmaz diye gururuna yediremiyor. sonra bu omurgasız hepsine ihanet ediyor VE YETMİYORMUŞ GİBİ ORADA SIRF GURURUNA YEDİREMEDİ DİYE RAMİ'Yİ SİLAHLA VURUYOR. GERİZEKALI naptı lan bu çocuk. sakin sakin namazını kılıyor takılıyor. inş ölmüştür bu mal. kitabın sonunda oturup ağlayacaktım. var ya bunun filmi çıksa oturup bir hafta ağlarım. o nasıl ölüm sahnesi okurken öldüm resmen. çok çok çok beğendim. içinde öpüşme dahil hiçbir smut sahne falan yok ama etkilenecğinize eminim. lütfen okuyun
Babil
BabilR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 20241,927 okunma
2.626 Gösterim
Goodreads da bi tane ingiliz, ingilizlere ırkçılık yapmış yazar diye linçlemişti kitabı 😌
emir
ben başlığı ben babil ve babil'in ingiliz nefreti biz kocaman bir aileyiz yapacaktım jsbshsvshshs
Robin haklıydı. Ne olursa olsun, sözde kötü birine dönüştü dense de, işi ne kadar kişiselleştirse de sonuna kadar haklıydı.
emir
kesinlikle. ben kötü birine dönüştüğünü değil de daha karanlık bir tarafa geçtiğini düşünüyorum. tamamen haklıydı.
Yılın ilk kitabında mutlu olmanız çok güzel olmuş.