Süleyman KoçBesteci
Herkese yeni yılın ilk gününden merhaba. Okumalara, yorumlamalara, yeni yazarlarla tanışmaya devam ediyoruz. Bu sefer gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan bir kitapla geldim. Her sayfası merak ve heyecan doluydu. Hani bazı kitaplara yorum yaparken zorlanırsınız, ne yapacağınızı bilmezsiniz ya işte #besteci bu kitaplardan biriydi bana göre. Karakterin hayatı, yaşadıkları, verdiği sınavlar vardı. Kimisi hüzün, kimisi mutluluk kimisi de acı doluydu. Ama hayat işte zaten bu duyguların toplamından ibaret değil mi?
Ana karakterimiz Süleyman'ın en büyük hayali ünlü bir besteci olmak ama yaşadığı çevre ve aile buna müsait bir yapıda değil. Tek dayanağı ablası ama onun da bir zaman sonra bazı nedenlerden dolayı desteğini göremez oldu. Hayat bu ya çalıştığı, hayaline yaklaştığı her adımda hep bir engel çıktı. Bu engelleri aşmak bir zamanlar kolaydı ama bir yerden sonra ipler koptu ve Süleyman artık hayalinden vazgeçme noktasına geldi. Tam bu noktada hayatına başka eller müdahale etti ve hem hayatı değişti hem de yolculuğunda farklı bir yola girdi. Peki bu yolun sonunda ne vardı? Hayallerine sırtını dönecek miydi? Hayatın karmaşasında kaybolup gidecek mi, savaşacak mı? Hayatta karşısına çıkan sınavlardan nasıl etkilenecek?
Ben severek ve keyif alarak okudum. Her duyguyu hissettim. Hepinize gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Seygiyle ve kitapla kalın.