Osamu Dazai - İnsanlığımı Yitirirken
2025 9. kitabı
‘’Bütün insanları sevmek istedim ama kendimi bile sevemedim.” Dazai’den ilk okuduğum eserdi. Tam da hayattan keyif almaya niyetlendiğim bir yolculuğum sırasında okumaya başladım bu kitabı. Başlarda sadece kimlik karmaşası yaşayan birinin hayatını okuyorum sandım. İnsan ne garip değil mi? Okudukça kendimden parçalar buldum. Meğer ne çok çabalıyoruz sevilebilmek için her birimiz.. Yozo kendi kimliğini saklamak istediği için bambaşka biri olmayı seçti. Kendinden çok farklı, bambaşka birini yarattı insanlar onu sevsinler diye. Sevmeyi, sevildiğini hissedebilmeyi çok istedi. O kendini hiç sevemedi, zaten onu da pek sevmediler. Belki etrafında yakınları, tanıdıkları oldu. Fakat, o kendini hep çok yalnız hissetti. Büyüdüğü ailede sevgi öyle eksikti ki, Yozo kendini hiç sevemedi. Sevgisizlik öyle bir boşluk ki, işte tam da bu yüzden Yozo bu dünyadan defalarca silinmek istedi. Keşke biraz olsun onu da olduğu gibi sevebilseydi insanlar. Yozo iyi insandı, iyiydi ama bağımlılıkları vardı. Sevgi arayışındaydı..
Alıntı
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · İthaki Yayınları · 202560,1bin okunma