Gulyabani ve çocukluğum, ah filmi her izlememde korkar ama bayila bayila sonuna kadar izlerdim. Yine çıksa da izlesem dediğim filmlerden biri Süt kardeşler biri de Gulyabani. Oğlumla izleyeceğiz Kemal Sunalı ah o günler şıp diye gelse şuan duvarı karaliyor oğlum canim etme eyleme aman neyse sonra silerim. Lisede ödevim için okumuştum ilk kez eseri, eski istanbul Türkçesiydi çevirisi (güncel değildi)pek sevmemiştim ama ödevi hatirliyorum 90'la geçmiştim. Everestin bu çizimli serisini Migrosta denk geldim 39.90 tl aaa dedim bi bakayım. Çok severek okudum. Hüseyin Rahmicime bu sene şans vereceğim. Biraz hayatini araştirdim da şöyle bilgiler var : Henüz dört buçuk yaşındayken pek düşkün olduğu annesi vefat eder ve akabinde babasının yeniden evlenmesinden dolayı anneannesinin yanında kalmaya başlar. Kitaplarında sıkça tasvir ettiği yaşlı, dedikoducu, dırdırcı ve hastalıklı kadın tiplemesinin kaynağının anneannesi olduğundan söz edilir. Çocukluğu anneannesinin yalısında ve kadınların arasında geçtiğinden dolayı eserlerinde kadınların daha ön planda olduğu görülür. Anneannesinin yalısında geçirmiş olduğu çocukluk dönemi Gürpınar’a İstanbul yaşamını ve İstanbul’un renkli kültürünü tüm detaylarıyla öğretmiştir. Büyülü gerçekliğin en baş yazarlarından bence Gürpinarcığım bu sene baya eserini okuyacağım gibi hadi bakalım.